h i r d e t é s

Friss fotók Steven Spielberg új sci-fi sorozatának forgatásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Friss fotók Steven Spielberg új sci-fi sorozatának forgatásáról

2023. január 27. - 16:18

Lakókocsik, reflektorok és egyéb filmes kellékek lepték el a Csákberény melletti „kopasz dombok” területét, ahol Steven Spielberg forgatja Halo című sci-fi sorozatát.

CIVILHETES olvasói fotó

Aki Zámoly felől autózik Csákberény felé, a település előtti kanyarban kamionokra, rakodógépekre, valamint a filmezéshez használt bluebox vásznakra, technikákra, reflektorokra lehet figyelmes. A helyieknek mindez nem okoz már akkora meglepetést, ugyanis ez a terület az elmúlt évtizedben igen kedvelt forgatási helyszínné vált. 

A 26. században játszódó, Halo című disztópia forgatásának előkészítése zajlik, bár olyan információnk is van, hogy vasárnap éjszaka feltehetően már a forgatás is megkezdődött, ugyanis a reflektorok fénye egészen a faluig is elvilágított. Az ezt megelőző mintegy 10 napban egyébként folyamatosan érkeztek ide a kellékek. - írja a FEOL.hu

A területet is próbálják „filmkompatibilissá” átalakítani, például az egyik régi pajtaépületet lemezekkel vonták be, majd lefestették kopottasra. A forgatás helyszínétől nem messze kapott helyet a stáb parkolója, ahová Budapestről indult taxikat is láttunk megérkezni, de arról nincs információnk, érkeztek-e Csákberénybe ismert külföldi színészek. 

A Halo című sci-fi sorozat alapja egyébként egy 2001-ben indult videójáték széria. Ezeknek a játékoknak a története egy háború köré épül, ami az emberiség és egy teokratikus felépítésű társadalomban élő idegen szövetség, a Covenant között zajlik. A Covenant egy már kihalt ősi civilizációt, a Forerunnereket tiszteli istenükként, akiknek kipusztulását a Flood nevű élősködő fajjal vívott harc okozta. 

Csákberény, pontosabban a mellette lévő, természetvédelmi oltalom alatt álló terület igen népszerű a filmesek körében.