h i r d e t é s

Futárszolgálattal csempésztek Magyarországról Romániába lőfegyvereket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Futárszolgálattal csempésztek Magyarországról Romániába lőfegyvereket

2021. december 10. - 09:43

Bukarestben és az ország 36 megyéjében összesen 103 házkutatást tartanak rendőrök és ügyészek fegyvercsempészés miatt. 

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Thomas Def

A román országos rendőrség (IGPR) arról tájékoztatta csütörtökön az AGERPRES hírügynökséget, hogy a lőfegyvereket futárcégeken keresztül csempészték Romániába.

A rendőrség 2021 júliusa és novembere között követte nyomon egy Magyarországon bejegyzett cég tevékenységét, amely egy honlapon keresztül adott el magánszemélyeknek engedélyköteles kategóriába tartozó fegyvereket és lőszereket Romániában.

A lőfegyvereket és lőszereket a webáruházban lehetett megrendelni, majd egy Magyarország területén levő raktárból szállították a romániai vásárlóknak futárcégeken keresztül, a vámhatóságok tudta nélkül, a hatályos törvények megsértésével.

Az ügyben Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Brăila, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Maros, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Suceava, Teleorman, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vrancea megyében vizsgálódnak a hatóságok több mint 300 rendőr és kriminalisztikai szakember bevonásával. (agerpres) / Transindex


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky