h i r d e t é s

Gázrobbanás Kecskeméten - összefogásra van szükség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gázrobbanás Kecskeméten - összefogásra van szükség

2017. május 01. - 18:09

 

Összesen húsz tűzoltónak kellett kivonulnia a délelőtti, széchenyivárosi lakástűzhöz, melyet gázrobbanás okozott.

A katasztrófavédelemhez délelőtt nem sokkal negyed tíz után érkezett a bejelentés, hogy robbanás történt és egy lakás gyulladt ki a Széchenyivárosban. A tűzoltók húsz emberrel vonultak ki a helyszínre, és azonnal megkezdték a ház oltását. A kecskemétieken kívül kiskunfélegyházi tűzoltók is érkeztek.

A lakás tulajdonosa súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter vitte kórházba. Három ember könnyebben megsérült, őket a mentők füstmérgezés miatt a helyszínen ellátták és megfigyelésre kórházba szállították. Összesen 28 személynek kellett elhagynia otthonát.

A házat egy statikus is megvizsgálta ennek eredménye későbbre várható.

A baleset okait tűzvizsgálat fogja tisztázni, az elsődleges adatok szerint gázrobbanás történt.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőrök vizsgálják, hogy szükséges-e eljárást indítaniuk az ügyben.

A Pákozdi csata utcai helyszínre érkezett Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, aki így nyilatkozott a KEOL portálnak:

- Egyelőre még tart a műszaki felmérés és a kárfelmérés, így a lakók nem tudnak visszamenni, hogy megnézzék, a lakásukban keletkezett károkat. Amit eddig mi intéztünk: kinyitottak a Móra Ferenc iskolát, hogy ott ideiglenesen el tudjanak helyezkedni. Ezzel párhuzamosan önkormányzati lakásokat is készítünk elő, hogy aki nem mehet vissza az otthonába, az ideiglenesen ezekben legyen elhelyezve.

Az MSZP kecskeméti frakcióvezetője, Király József is a helyszínre sietett, ahol beszélt is a lakókkal, akik épp értékeiket mentették:

- Önkormányzati képviselőként személyesen jártam a tragikus gázrobbanás helyszínén. Beszéltem a szakemberekkel, lakókkal, és egyértelmű, hogy külső segítség kell számukra. Hogy minél hamarabb visszaköltözhessenek otthonaikba, úgy tudunk a legtöbbet tenni, ha azonnali, pénzbeli támogatást nyújtunk számukra a rekonstrukciós folyamatokhoz. Ezért javasolni fogom a közgyűlésnek, hogy egy ilyen csomagról döntsünk.

 

 

 


 

h i r d e t é s