h i r d e t é s

Gulyás elvett egy zsíros megbízást az Orbán családot képviselő ügyvédi irodától

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás elvett egy zsíros megbízást az Orbán családot képviselő ügyvédi irodától

2018. szeptember 04. - 12:11

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter enyhén szólva is kibabrált az Orbán családot képviselő, Bajkai István fideszes képviselőhöz köthető SBGK ügyvédi irodával. - írja a 168ora.hu.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A Miniszterelnökség a 2020-ig meghosszabbítható keretszerződés kifutása után nem kötött újabb kontraktust további részfeladatokra

írja a 24.hu

A feladat kiszervezését Gulyás és az Európai Bizottság auditorai egyaránt indokolatlannak találták: a miniszter kevéssé költséghatékonynak nevezte a külsős tanácsadók megbízását, az EU-s ellenőrök konkrétan durva túlárazást jeleztek a magyar hatóságoknak.

Az eddig felhasznált összeget 3,5 milliárd forintra becsülték. A Miniszterelnökségen arra jutottak, megéri megszabadulni az ügyvédi irodától, és a feladatot a kancellária saját hatáskörében megoldani.  

Mint arról mi is beszámoltunk a Közbeszerzési Hatóság hirdetményei között tizenkét alkalommal bukkant fel az SBGK Ügyvédi Iroda nyertes ajánlattevőként, ezek között többször módosították azt a megbízást is, melyet a főképpen éppen közbeszerzésekkel és nemzetközi joggal foglalkozó, Bajkai résztulajdonában álló SBGK ügyvédi iroda – mint azt az Átlátszó megírta annak idején – négy konzorcium tagjaként 13,5 milliárd forintos megbízáshoz jutott az elmúlt években a Miniszterelnökségtől. Január végén pedig újabb, csaknem félmilliárdos megbízást nyert el a Miniszterelnökségtől.

168ora.hu


 

h i r d e t é s