h i r d e t é s

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

2019. március 20. - 14:07

 

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor - mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot. 

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van

- fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek. 

Hozzáfűzte:

olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást. 

Közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette

- jelentette ki a politikus. 

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban. 

A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya

- tette hozzá.

(MTI)


 

h i r d e t é s