h i r d e t é s


Gulyás nem fél Simicskától - pedig jobban tenné

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gulyás nem fél Simicskától - pedig jobban tenné

2017. szeptember 21. - 16:48

 

Nem is mondhatott volna mást a Fidesz új frakcióvezetője. Hisz ha elárulná, hogy van félni valója, akkor azt is beismerné: komoly csontvázak lapulnak a narancsos szekrényekben. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

Nem tartja túl sokra a magyarokat a Fidesz, ha tényleg azt hiszi, hogy egy évnyi sulykolással elfejtethet 23 évnyi gyönyörű barátságot. 

Azt sem gondoljuk, hogy 2 millió, Fidesz-szavazó honfitársunk részleges amnéziában szenvedne.

Inkább csak a kognitív disszonancia kellemetlen jelenségét igyekszik kiküszöbölni akkor, mikor a nagyvezér egy szavára hajlandó olyan hülyét csinálni magából, mint a viccbeli férj, aki rajtakapja félrelépő feleségét, de inkább az asszonynak hisz, mint a saját szemének.

…nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát, túl azon, amit már elért.

Ez pedig nem kevés.

A Jobbik az ő politikai bosszúhadjáratának eszközévé vált, ami nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie.

Ezt a pártot nyilván saját céljai érdekében fogja harcba indítani, de nem hiszem, hogy ennél nagyobb, meglepetésszerű befolyást tudna gyakorolni a választásokra.

– mondta a Fidesz friss frakcióvezetője, Gulyás Gergely a Magyar Időknek.

Értjük, persze, mi mást mondhatna Gulyás. Az igazat biztosan nem, de talán nem kellett volna ennyire túltolnia.

Ha beismeri, hogy beszorult a zabszem, azt is elismeri: bizony sokat tud róluk, és személyesen Orbánról is a jó Lajos.

Bár, ha a frakcióvezető mondatai mögé nézünk, komoly igazságok is felbukkannak.

Nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát, túl azon, amit már elért.

Ez pedig nem kevés.

– így Gulyás Gergely. Mi is csak bólogatni tudunk.

Bizony, nem kevés. 23 év kemény munkájával felépítette a Fidesz anyagi-pénzügyi hátországának egész rendszerét. Mészáros Lőrincztől Garancsi Istvánig, mindenen "jónevű" oligarcha Simicska pénztárcájából bújt elő. A párt első millióját - amiről ugye nem illik beszélni – ő hozta össze, ahogy az első milliárdot is.

És nem csak magának és a Fidesznek, de számtalan szatellit-szervezetnek és személynek. Ahogy az Orbán-család bánya-bizniszét is ő alapozta meg az MDF-fel közös székházüggyel. Bizony, nem kevés ez.

Mit mond még Gulyás?

…nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie.

Ez mindenki más esetében elismerésre méltó teljesítmény lehetne, kivéve épp Simicskát. Ő a G-nappal az ország legnagyobb pártját vesztette el / cserélte le a második legnagyobbra.

A Fidesz 23 évig pörgött az Orbán-Simicska tengely körül. A Jobbik ebben is csak gyenge kezdő a Fideszhez képest.

Aki pedig abban reménykedik, hogy Simicska bizonyosan nem nyitja majd ki a száját a kampányban, elvégre akkor maga ellen is vallania kell, csalódni fog.

Simicska már be is mutatta, miként lehetséges saját neve besározása nélkül kellemetlenkedni: a Fidesz 2010-es kampányköltéseinek felfedésével, és azzal, hogy feljelentést tett a HírTV akkori vezetése ellen, mivel, mint kiderült, a párt ki sem fizette a leszámlázott reklámokat.

Egy jogállamban abból, hogy egy párt csalt a kampányköltéseivel és átvert az ezt ellenőrizni hivatott állami szervet, hatalmas botrány kerekedne, az ügyészség kezét-lábát törné az ügy kivizsgálásáért.

Egy jogállamban.

Magyarországon az ügyészség annak törné kezét-lábát, aki ilyesmit nyilvánosságra hoz. Vagyis most még a börtöntől valóban nincs félni valója Gulyásnak és főnökeinek.

A közvéleménytől azonban igen.

b1.blog.huh i r d e t é s

betöltés..

;