h i r d e t é s

Győzelmet hirdettek az amerikai felsőházban a demokraták

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Győzelmet hirdettek az amerikai felsőházban a demokraták

2021. január 06. - 17:00

Minden bizonnyal mind a kettő Georgia államban vívott csatát megnyerték a demokrata jelöltek, így teljes a kék fölény az amerikai döntéshozatalban.

Forrás: WUWM

Jon Ossof demokrata jelölt egy rendkívül szoros küzdelem végéhez közeledve győzelmet hirdetett.

A demokrata frakció vezetője, Chuck Schummer magyar idő szerint délután győzelmet hirdetett a sorsdöntő választási küzdelemben Georgia állam két szenátusi helyéért vívott küzdelemben.

Mindkét küzdelem rendkívül szoros volt, és nagy volt a tér, mivel a demokraták, amennyiben megnyerik mindkét csatát, Joe Biden elnöki sikerét követően az alsóházi többség mellé a szenátusban is többséget szereznek.

Így semmi akadálya nincs annak, hogy Joe Biden megvalósítsa programját, ami pénzbeli juttatásokat ígér mindenkinek a költségvetés terhére, költséges klímavédelmi célok megvalósítása mellett.

Raphael Warnock már magyar idő szerint kora reggel győzelmet hirdetett a hivatalban lévő republikánus Kelly Loeffler ellenében.

A másik verseny sokkal szorosabb volt de a demokrata Jon Ossoff 98 százalékos feldolgozottság mellett itt is győzelmet hirdetett David Perdue hivatalban lévő republikánus szenátorral szemben.

Hivatalos végeredmény még nincs, folytatódik a szavazatok összeszámlálása. (napi.hu)