h i r d e t é s

Ha a szülő nem viszi el fogorvoshoz a gyerekét, ne kapjon állami pénzt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha a szülő nem viszi el fogorvoshoz a gyerekét, ne kapjon állami pénzt

2018. augusztus 21. - 06:58

 

Ezt javasolja Nagy Ákos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke, aki önrészt vezetne be a felnőtt ellátásban.

Forrás: pxhere.com

A Népszava keddi lapszámában megjelent cikk szerint Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családtámogatás egy részét, ha a szülő nem viszi el a gyerekét az iskola fogorvosa által javasolt kezelésre.

Azt is indítványozza, hogy a fogászati ellátásból hiányzó összeg pótlására a kormány vezessen be a felnőttek esetében átlagosan 3-4 ezer forintos önrészt a most még térítésmentes kezelésekért. A pénzt a páciens visszakapná év végén, ha két szűrővizsgálat között elvégezteti a szükséges fogmegtartó beavatkozásokat.

Nagy Ákos szerint ha a szülő nem törődik gyermeke egészségével, az kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.

Bár az elhanyagolt fogak nem okoznak azonnal életveszélyes helyzetet, hosszútávon visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezethetnek. A fogorvos úgy látja, hogy ha az iskolát nem látogató gyerek családjától meg lehet vonni a családtámogatást, akkor ugyanezt azoknál is meg lehet tenni, akik nem vigyáznak gyermekeik egészségére.

A cikk szerint a drasztikus javaslatokkal azért állhattak elő most az alapellátás érdekvédői, mert nem bíznak abban, hogy megkapják a praxisaik rentábilis működéséhez szükséges évi 30 milliárdos többletet. (24.hu)


 

h i r d e t é s