h i r d e t é s

Ha Lázár János sokat magyaráz, kiüti a Fideszt a kormányrúd mögül

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ha Lázár János sokat magyaráz, kiüti a Fideszt a kormányrúd mögül

2021. november 24. - 14:36

A tűzzel játszik, amikor piros-fehér-zöld üzlethálózatról beszél.

Lázár szeretne egy igazi magyar kiskerláncot. Évek óta vissza-visszatérő témája ez, egyre nagyobb hanggal, egyre lelkesebben mondja.

Az élelmiszer-ellátás alapvető nemzeti érdek, olyan, mint az energetika vagy a pénzügyi szektor. Nehéz lenne vitatkozni ezzel. Élelmiszer-ellátás nélkül semmik vagyunk. Az is igaz, hogy a magyar gazdaságnak az lenne a legjobb, ha a magyar élelmiszer-termelésből és -elosztásból keletkező profit Magyarországon maradna.

Csakhogy egy magyar tulajdonú üzletlánc nem nyújt ezekre semmiféle garanciát. Az sem biztos, hogy a magyar termelőknek, a magyar élelmiszeriparnak hasznára válna. A magyar fogyasztókról nem is beszélve. A helyzet bonyolult.

Az is lehet, hogy a külföldi kerláncok fenyegetése csak színjáték és egy jövőre tervezett kisker különadó bevezetésének erőviszonyait alapozza meg (valamiből helyre kell majd billenteni a költségvetést).

De ez a bejegyzés nem arról szól, hogy "a magyar állam – akár a kiskereskedelem jogszabályi környezetét alakítva – tegyen egy egységes lánc létrejöttéért" vagy ne.

Ez a bejegyzés Lázár Jánosról szól, aki éppen a magyar emberek egyik legfőbb szórakozását támadja. Mert a magyar embernek nem egyszerűen beszerzési forrás a Lidl, az Aldi és a többiek. A magyar embernek ez egy hobbi, amivel szívesen tölti az idejét. A magyar ember szereti ezeket a bolthálózatokat.

Jó dolog, hogy a magyarok hobbija a Lidl? Nem. Lázár János feladata, hogy ebből a függőségből kigyógyítsa őket? Biztosan nem (igazából Lázárnak nem is ez a célja).  Akarják egyáltalán a magyar emberek, hogy megmondják nekik, milyen bolt a jó bolt? Nem valószínű.

Olyan ez, mintha egy tinédzsernek elkezdenénk magyarázni, hogy a kedvenc pop/rock sztárja állami eszközökkel háttérbe lesz szorítva, hogy ezentúl ő is inkább a Lázár János által preferáltat hallgassa.

A magyarokkal sok mindent meg lehet tenni. Fát lehet vágni a hátukon, ahogy mondani szokás. Belenyugszanak a vagyoni/jövedelmi újraelosztás jelenlegi tendenciáiba. Együtt tudnak élni a magyar egészségüggyel. Valahogy még azt is elviselik, ahogy a magyar oktatási rendszer kezeli a gyereküket. De a kedvenc üzlethálózatukat betámadni, hogy újabb CBA kerüljön a helyére? Ez nem fog menni.

Amikor kell, a magyar ember kiáll a szerettei mellett és ne legyen kétségünk: kiáll a saját életéért. És a magyar embernek a Lidl egyszerre a szerette és az élete. Ha Lázár veszélyezteti, akkor a magyar ember mindent meg fog tenni azért, hogy Lázár ne legyen döntőképes, de még az elvtársai se.

Ha Lázár János sokat magyaráz, az egyébként béketűrő, inkább apolitikus, eddig a kormányt a kisebbik rossz elvén támogató magyar ember ellene fog szavazni. Akarja ezt Orbán Viktor? (MI ÍGY ÉLÜNK Blog)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s