h i r d e t é s

Hadházy szerint az ellenzéki pártokat a Fidesz fizeti, mások szerint Hadházy a Fidesz ügynöke

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hadházy szerint az ellenzéki pártokat a Fidesz fizeti, mások szerint Hadházy a Fidesz ügynöke

2022. augusztus 02. - 08:27

Az ellenzéki politikus szerint amíg Brüsszel kontroll nélkül küld pénzt, addig soha senki nem lesz képes legyőzni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A független országgyűlési képviselő a mostani ellenzéki pártokat már semmiről sem akarja meggyőzni. A Válasz Online-nak adott interjúból kiderül, hogy miből futotta egy hibrid kisbuszra, és meddig tarthat még a házelnök eskütétel-blokkolása, ami miatt fizetést sem kapott még Hadházy a mostani ciklusban.

Az ellenzéki politikus úgy látja, minden pártban vannak olyanok, „akik valóban le akarják váltani a NER-t, de sajnos a pártoknak minimális tagdíjbevételük van,

létüket annak köszönhetik, hogy az állam fizeti a képviselői járandóságot és az alkalmazottaikat is. Minthogy pártállamban élünk, végső soron a Fidesz fizeti. Nagyon úgy fest, hogy ezért cserébe kér is ezt-azt

– jegyezte meg Hadházy Ákos, hozzátéve: az ellenzéki pártok engedtek Kövér László fenyegetésének, és nem kockáztatták meg azt, hogy ne vegyenek részt az alakuló ülésen. A Zuglóban diadalmaskodó egyéni képviselő arra számít, hogy a házelnök fel fogja őt esketni szeptemberben.

Egy új ellenzéki politika alapvetése

Az alakuló ülés kihagyása a független képviselő szerint egy új ellenzéki politika kiindulópontja. „Annak kimondása, hogy a választás körülményei nem voltak sem tiszták, sem demokratikusak. Kiharcolni pedig csak úgy tudjuk a változást, ha 50-100 ezer ember aktívan tiltakozik a kormánypropaganda gépezete ellen” – tette hozzá Hadházy.

Nála a trafikmutyibotrány tette be a kaput 2013-ban, ekkor fordított hátat a Fidesznek. Úgy véli, aki kicsit is tisztességes, már rég hátat fordított ennek a rendszernek. A kormány elleni hatékony fellépéshez viszont konkrét ügyek kellenek. 

Például a fizetett kormányhirdetések tilalma ilyen követelés kellene hogy legyen. Egyrészt közvetlenül mossák velük az emberek agyát, másrészt ezekből fizetik ki a propagandamédiát

– adott tippet Hadházy, aki szerint ehhez az ügyhöz is tragikomikus volt az ellenzék hozzáállása. A képviselő tagadta azt, hogy összeférhetetlen lenne, a Fideszben „kiskatona” volt csupán, az LMP pedig egy „vezethetetlen párt volt”. Az MMM-ben alapító tag, és tiszteli is Márki-Zay Péter elhivatottságát, „de rengeteg szervezési hiba volt ott is”.

HADHÁZY SZERINT EGY TELJESEN LOJÁLIS, LEGFELJEBB KONSTRUKTÍV JAVASLATOKKAL ÉLŐ ELLENZÉK CSAK A KORLÁTLAN HATALOM ŐRÜLETÉHEZ VEZETHET, ÉS ENNEK ÉKES PÉLDÁJA A MAI OROSZORSZÁG.

Ő viszont nem szeretné a „magyar Navalnijként” végezni, mert nem biztos, hogy jól bírná a szibériai környezetet. Új párt alakításának akkor látná értelmét, ha mögé rengeteg aktivistát lennének képesek állítani, és olyan alapítókat, akik letettek már valamit az asztalra, és van veszítenivalójuk. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky