h i r d e t é s

Hajrá, Széchenyi hitel? Itt a kalkulátor, ami megmutatja, milyen feltételekkel vehetnek fel kölcsönt a cégek

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Hajrá, Széchenyi hitel? Itt a kalkulátor, ami megmutatja, milyen feltételekkel vehetnek fel kölcsönt a cégek

2020. július 14. - 11:32

 

A vállalkozásoknak korábban nem sok lehetőségük volt a vállalati hitelek összehasonlítására. 

A kép illusztráció! - Forrás: Twitter

Ennek most vége, a Bank360.hu NHP Hajrá és Széchenyi hitel kalkulátorokkal néhány kattintás után díjmentesen megtudhatják, milyen feltételekkel igényelhetik a kedvezményes kamatozású kölcsönöket.

A koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségek miatt több oldalról is segítő kezet kaptak a vállalkozások - ezek közül a legjelentősebb programok az NHP Hajrá, valamint a Széchenyi hitel új konstrukciói. A kedvezményes hitelek iránt nagy az érdeklődés, viszont a vállalkozók számára nehéz felmérni, hogy milyen feltételekre számíthatnak, ha beadják az igénylést. Ennek az oka, hogy a vállalati termékek összetettebbek a lakossági kölcsönöknél, így a feltételek között is nehezebb eligazodni. Ezen segít a Bank360.hu új fejlesztése, a részletes online vállalati hitelkalkulátor.

Az új kalkulátor megmutatja a hitel költségeit és feltételeit

A Bank360.hu új vállalati hitelkalkulátorral Magyarországon elsőként nyílik lehetőség a jelenleg elérhető kedvezményes kamatozású kölcsöntípusok, az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel konstrukciók összehasonlítására. Mindkét termék a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozásokat segíti elsősorban, de az igénylés lehetősége minden kkv számára adott, ha megfelelnek a feltételeknek.

A Bank360.hu kalkulátorával egy vállalkozás felmérheti, hogy egy adott hitelösszeget milyen feltételekkel és költségekkel tud felvenni, illetve mely bankok kínálják ezeket az ajánlatokat. Emellett a bankszámla használat költségeivel is számolhatunk, ami segíthet a választásban, hiszen ezen a téren jelentős eltérések lehetnek a bankok között.

A Bank360.hu Széchenyi Hitel Kalkulátort minden vállalkozás használhatja megkötés nélkül, a kalkuláció pedig minden esetben ingyenes. Éppen ezért a Bank360.hu szakértői arra biztatnak, hogy az igénylés benyújtása előtt mindenképpen kalkuláljunk, és nézzük meg alaposan a feltételeket, mielőtt döntést hozunk.

Ugyanez vonatkozik a másik kedvezményes hitelre is: az NHP Hajrá Kalkulátor a választott hitelcélt figyelembe véve segít a döntésben.

Hogy működik a kalkulátor?

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel kalkulátorokkal mindössze néhány alapadat megadása után rendezhetjük általunk választott szempontok szerint sorba a hitelajánlatokat. A kalkuláció után azonnal megjelennek az ajánlatokhoz tartozó információk is, ahol az igénylés feltételeit és választott hitel kezdeti költségeit is megnézhetjük.

5 egyszerű lépéssel hasonlíthatjuk össze kevesebb mint két perc alatt az ajánlatokat.

  1. A hitelcél kiválasztása

Mindkét terméknél ez az első lépés: az NHP Hajránál azt kell megadnunk, hogy beruházásra, forgóeszközökre vagy hitelkiváltásra szeretnénk felvenni az államilag támogatott kölcsönt, a Széchenyi hitelnél pedig azt kell eldöntenünk, hogy a jelenleg hét elérhető típus közül melyikre van szükségünk.

  1. Alapadatok megadása

A következő teendő a hitelösszeg és a futamidő megadása. A kalkulátor csak az első lépésnél kiválasztott hitelcél feltételei szerint enged kalkulálni. Ezenkívül a vállalkozás éves nettó árbevételét kell forintban megadni - ez az információ a bankszámla költségek kiszámításában segít.

  1. Bankszámla használat személyre szabása

Az alapadatok megadása után a céges bankszámla használatot is személyre szabhatjuk - ez nem kötelező, de érdemes használni, hiszen így pontosabb képet kapunk a várható költségekről. A vállalati bankszámla kalkulátor szintén a Bank360.hu egyik saját fejlesztése, mely a bankok által kínált vállalati bankszámlák közül segít kiválasztani a megfelelőt. Az összekapcsolt funkciónak köszönhetően megtudhatjuk, hogy az adott hitelintézetnél mennyibe kerül a számla fenntartása, attól függően, hogy mennyit és mire használjuk.

  1. Az ajánlatok megtekintése

Az Ajánlatok megtekintése gombra kattintva megjelennek a választható hitelintézetek, illetve a THM-re és a visszafizetendő összegre vonatkozó információk. Az ajánlat alatt lévő információs gombra kattintva még többet tudhatunk meg az igénylés és a törlesztés feltételeiről.

  1. Kapcsolatfelvétel a bankkal

Ha minden fontos információt átnéztünk, nincs más hátra, mint kiválasztani a számunkra szimpatikus bankot, és az Érdekel gombra kattintva megadni a vállalkozás elérhetőségét. Az adatok elküldése után a hitelintézet munkatársa hamarosan jelentkezni fog.

További előny: felkészülten érkezhetünk a bankba

A Bank360.hu kalkulátora egyedi fejlesztésnek számít a piacon, hiszen ilyen részletesen még nem volt lehetőség összehasonlítani a jegybank és az állam által támogatott vállalkozói hiteleket. A bankok összevetése mellett további előny, hogy az igényléshez szükséges információk is megtalálhatók az oldalon, így a bankfiókba már felkészülten érkezhetnek a vállalkozók.

Nem csoda, hogy népszerű az NHP Hajrá és a Széchenyi Kártya Program

Az NHP Hajrának és a Széchenyi hiteleknek számos előnye van, ami vonzóvá teszi a vállalkozók számára a lehetőséget:

  1. a kedvezményes hitelek valamennyi kkv számára elérhetőek,
  2. a kölcsönök széles körűen felhasználhatóak, többek között a vállalkozás működési költségeire, új beruházásokra vagy akár hitelkiváltásra is,
  3. az NHP Hajrá legfeljebb 2,5 százalékos kamattal igényelhető, a Széchenyi hitel több módozatánál pedig akár 1 százaléknál alacsonyabb kamat érhető el,
  4. az igényelhető hitelösszeg akár 1 milliárd forint is lehet,
  5. a Széchenyi hitelnél a kamattámogatás mellett kezességi díjtámogatást is igénybe vehetünk, emellett több módozatnál is az állam fizeti a kezelési költséget.

Láthatjuk, hogy a kedvezményes vállalati kölcsönök legnépszerűbb elemeit a kamattámogatás és az egyéb költségek átvállalása jelenti, hiszen ez nagy segítség a jelenlegi bizonytalan helyzetben.


 

h i r d e t é s