h i r d e t é s

Hálaadó szentmisével készülnek Orbán Viktor 60. születésnapjára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hálaadó szentmisével készülnek Orbán Viktor 60. születésnapjára

2023. május 06. - 11:53

Alig ért véget a több milliárd közpénzből megtámogatott Alapjogokért Központ által szervezett CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia), máris újabb ünnepre készülnek fideszes honfitársaink.

Kerek miniszterelnöki születésnapra készülnek

Idén is tartanak Orbán Viktor miniszterelnök születésnapjára időzítve hálaadó szentmisét, melyet a szervezők szándéka szerint „hazánkért, népünkért, vezetőinkért” mondanak.

Az esemény meghívójában külön kiemelik, hogy az idei kerek évforduló lesz, hiszen Orbán Viktor idén május 31-én tölti be a 60. életévét.

Isten ajándéka

A szertartást a korábbi évekhez hasonlóan idén is Osztie Zoltán, a budapesti Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom plébánosa celebrálja. A tavalyi, tizedik kormányfői születésnapi misén a lelkipásztor azt mondta, hogy Orbán Viktor

Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát.

A sátánnal nem kötünk kompromisszumot

Osztie atya 2020-ban beszédet mondott a Mi Hazánk Mozgalom melegellenes rendezvényén is. Ekkor úgy fogalmazott, „a homoszexualitás iszonyú terrorral való képviselete egy stratégia egy lépése”, valamint hogy „a sátánt nem fogadjuk el és nem kötünk vele semmifajta kompromisszumot”.

Műsor

A meghívó alapján a május 31-én 17:00 órakor tartandó szertartáson közreműködik Számadó Gabriella. Az alábbi videóban ízelítőt kaphatunk a mezzoszoprán operaénekes művészetétből. (gulyasagyumedia.hu)