h i r d e t é s

Hamilton a boxutcában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hamilton a boxutcában

2021. augusztus 03. - 09:38

Lewis Hamilton kerékcserén a Hungaroringen - korrábbi felvétel! - Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Félreértések elkerülése végett nem az Egyesült Államok egyik alapítójáról és pénzügyminiszteréről, hanem a hétszeres Forma-1 győztes Lewis Hamiltonról van szó, aki már megint beleütötte az orrát valamibe, amibe nem kellett volna, mikor az autósport egy másik legendájával, a négyszeres bajnok Sebestian Vettel-lel uniszónóban kritizálta a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Szót sem vesztegetnénk neves sportolók és színészek politikai nézeteinek taglalására, suszter maradjon a kaptafánál, ha a Forma-1 nem örvendene olyan, szekértáborokon átívelő népszerűséggel, hogy a kritika a magyar közélet három kiválóságát is megszólalásra késztette.

Deutch Tamás még tett egy tiszteletkört, amikor Hamilton lovagi címét megemlítve csak azt hányta a szemére, hogy nincs gyermeke, az igazságügyi miniszter asszony Facebook-posztja viszont hajszálpontosan célba talált: Lewis a koszonom, kerem, Mogyoród szavakon kívül valószínűleg alig tud többet magyarul, és a keresztkérdések súlya alatt talán maga is bevallaná, hogy nem olvasta a törvényt. 

De még ha nekidurálta volna is magát, a 75/B § a) pontba, amely így hangzik – a 75/B § (1) bekezdés
a) ad) alpontja szerint megismerhető adat – különösen vízjelezéssel vagy más hatékonynak
tekinthető adatrejtési intézkedéssel – olyan módon jelenjen meg, hogy abból a (2) bekezdés szerint tilalmazott felhasználás esetén egyértelműen megállapítható legyen az a körülmény, hogy az adat a felületről származik – nos, ebbe a passzusba egész biztosan beletört volna a bicskája.

Ha nem lennének annyira rosszban, persze felhívhatta volna Vettelt, hogy hi Sebastian, épp a magyar gyermekvédelmi törvényt olvasom, a 75 § a) pontig nagy nehezen eljutottam, viszont az ad) alpontot az istennek sem találom, de hát a múlt évi Kanadai Nagydíjon történt emlékezetes afférjuk óta ilyen segítségre nem számíthatott. 

Bayer Zsolt szokása szerint nem bíbelődött a részletekkel: egyszerűen csak hülye, ócska, gyáva alaknak nevezte Hamiltont. Észérvekre sosem egyszerű válaszolni. S ha a "kretén" minősítés ezúttal – feltehetően anyagtorlódás miatt – elmaradt, Lewis mentségére jegyezzünk meg annyit, hogy ő a hét világbajnoki címét olyan versenyeken szerezte, ahol a résztvevők azonos rajtvonalról indulnak.

Ha nálunk élne, tudná, hogy a magyar gyermekvédelmi törvénynek az égvilágon semmi köze sincs a gyermekvédelemhez. Annál inkább a 2022-es választásokhoz, ahol az állampárti versenyző szokásos harminc körös előnyét nem találták a győzelemhez elegendőnek az illetékes területi pártszervek.


Kommentelne? Kattintson ide!