fbpx Hamisirat-gyárat számoltak fel a rendőrök | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hamisirat-gyárat számoltak fel a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamisirat-gyárat számoltak fel a rendőrök

2021. július 17. - 07:08

 

113 ember ellen emeltek vádat

A kép illusztráció! - Forrás: police.hu

A bűncselekmény-sorozat értelmi szerzője, egy 58 éves, Budapesten élő férfi 2015-ben ismerkedett meg az 55 éves pusztahencsei vádlottal.

Hamis okiratokat, köztük főiskolai és egyetemi okleveleket, jogosítványokat, érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványokat gyártó banda tagjai és az okiratok megrendelői, összesen 113 ember ellen emelt vádat a Paksi Járási Ügyészség – közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény értelmi szerzője, egy 58 éves, Budapesten élő férfi 2015-ben ismerkedett meg az 55 éves pusztahencsei vádlottal, akinek elmondta, hozzáfér különböző bizonyítványokhoz, amelyekből hamis közokiratokat tud készíteni.

A két férfi elhatározta, hogy hamis iratokkal fog kereskedni; a Tolna megyei vádlott és ismerősei szerzik a megrendelőket, az okiratokat pedig a fővárosban élő férfi gyártja le számítógéppel, nyomtatóval és fénymásolóval. A hamis dokumentumokért minimum 10 ezer, de általában 100-150 ezer forintot kértek.

További három vádlott, egy 37 éves györkönyi, egy 64 éves kunmadarasi és egy 40 éves hódmezővásárhelyi férfi megrendelőket szerzett a hamisítóknak, a többi vádlott a közvetítésben vett részt, vagy ők maguk voltak a megrendelők.

Az ügyészség 113 ember, köztük a hamis okiratok megrendelői ellen emelt vádat 145 rendbeli közokirat-hamisítás miatt. Az értelmi szerzőre, társára és a fő toborzóra börtönbüntetés kiszabását kérte, 17 millió forintnyi vagyonelkobzás mellett. A többiek esetében felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közérdekű munka kiszabását indítványozták. (MTI) / Index


 

h i r d e t é s

Kommentek