h i r d e t é s


Harkány 25 milliós segélyt kapott az államtól, amelyből 20 millió elment vezetői prémiumra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Harkány 25 milliós segélyt kapott az államtól, amelyből 20 millió elment vezetői prémiumra

2017. december 14. - 07:56

 

A település vezetőinek és a fürdő igazgatóságának is jutott. - írja a 444

Szeptember végén folyamodott különleges önkormányzati segélyhez Harkány települése. 

Az úgynevezett önhiki-pályázatokon olyan települések pályázhatnak a kormánynál, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Harkány települése 25 millió forint gyorssegélyt kapott így az adófizetőktől, a település, illetve az önkormányzati bizottságok úgy látták jónak, ha a pénz nagyobbik részét inkább prémiumokra költik. 

November 11-én a szakbizottságok arra tettek javaslatot, hogy Baksai Endre Tamás polgármester és Remmert Ferenc alpolgármester hat- illetve háromhavi bónuszt tehessen zsebre "eredményes munka elismeréseként". Összesen 4,5 millió fizetett ki nekik a testület. 

A Pécsi Stop most azt írja, kiszivárgott a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjainak prémiumáról szóló döntés is és az még masszívabb. A város fideszes többségű képviselő testülete a három igazgatósági tagjából kettőnek 3,8 millió, egynek pedig 5,4 milliós extra apanázst voksolt meg. Ez járulékokkal együtt 16 millióba fájt a városnak. 

Ez azt jelenti, hogy 25 milliós segélyből 20 milliónak már nagyjából sikerült gazdát találnia a harkányi városvezetőknek, most már csak 5-öt kell valahogy elkölteni. (Pécsi Stop / Index) / 444.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..