h i r d e t é s

Harmadik hete zárt osztályon az épelméjű terézvárosi kilakoltatott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Harmadik hete zárt osztályon az épelméjű terézvárosi kilakoltatott

2016. augusztus 02. - 09:04
0 komment

 

A terézvárosi polgármesteri hivatal által július 15-én erőszakkal kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára hurcolt 72 éves Hüvelyes Lajost harmadik hete tartják a Gálfi Béla kórház zárt osztályán, noha orvosai szerint épelméjű, és nem szorul sem kezelésre, sem gyógyszerezésre – hívta fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott jelentésében.

A kép illusztráció! - Forrás: sajto-foto.hu

A zárt osztály orvosai tudatták Hüvelyes Lajossal, hogy bármikor elhagyhatja a kórházat. De mivel a szerencsétlen rokkantnak nincs hová mennie, hiszen a terézvárosi elöljáróság elvette tőle egyetlen otthonát, kénytelen-kelletlen a pszichiátriai betegek között tölti napjait. A kerületi vezetésnek – a jelek szerint – nem sürgős a megígért tatárszentgyörgyi házról szóló lakhatási szerződés megkötése – írja az MSZF. A szerződést azért nem tudják nyélbe ütni, mert a kilakoltatásakor eltűntek Hüvelyes személyi iratai, és nélkülük nem tudják kitölteni az adatokat. Bundula Csaba alpolgármester telefonon azt ígérte Hüvelyes Lajosnak, hogy augusztus 8-án Tatárszentgyörgyre költöztetik a kórházból.

Az MSZF megjegyezte: nem világos, miért egy zárt osztályon kell kivárnia a terézvárosi polgármester ügyintézését Hüvelyes Lajosnak.

A Lánchíd Rádióban elhangzott nyilatkozatában Bundula Csaba kirohant a mozgáskorlátozott rokkant emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum ellen, és azzal az állítással próbálta védeni eljárásukat Hüvelyes Lajos bilincsbe veréséért és pszichiátriára szállításáért, hogy Hüvelyest az MSZF alapító-szervezője, Simó Endre záratta be a bolondok házába (sic!).

A Magyar Szociális Fórum vezetője a Hírhatár hírportálon azt írta a terézvárosi alpolgármester magatartásáról, hogy éppolyan közveszélyes, mint az, hogy egy épelméjű embert zárt osztályra csukjanak.

MSZF SZK


 

h i r d e t é s