fbpx Harmincnégyre emelkedett az indonéz vulkánkitörés áldozatainak a száma | CIVILHETES

h i r d e t é s

Harmincnégyre emelkedett az indonéz vulkánkitörés áldozatainak a száma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Harmincnégyre emelkedett az indonéz vulkánkitörés áldozatainak a száma

2021. december 08. - 05:51

 

Még szombat délután tört ki az indonéziai Jáva szigetén a Semeru vulkán, amely jelentős mennyiségű vulkáni hamut lőtt a szakadó esőbe.

Forrás: Euronews

Az esővel érintkezve a hamu sárrá vált, ami egészen apokaliptikus állapotokat idézett elő a környékbeli településeken. A természeti csapás miatt több ezren menekültek el otthonukból, az utcákat pedig elárasztotta a sárlavina.

A helyi katasztrófavédelem vezetője pedig most megerősítette, hogy már 34-re emelkedett a vulkánkitöréssel összefüggően a halálos áldozatok száma – írja az AFP. Ezen felül még legalább 17 embert tartanak eltűntként nyilván és 3700 embert evakuáltak.

A mentőcsapatok azóta folytatják a kutatási és mentés munkálatokat, nagyon veszélyes körülmények között. Egyelőre most a túlélők, valamint a holttestek kutatása zajlik a vulkanikus törmelék, valamint az elpusztult lakóházak között.

A Semeru már szombat óta aktív, ami tovább nehezíti a mentőcsapatok munkáját, mivel folyamatosak a kisebb kitörések. Csak kedden három kisebb kitörés volt, amelyek egy kilométeres magasságba lőttek a vulkáni hamut. (liner.hu)


 

h i r d e t é s