h i r d e t é s

Háromszor veri ezt le Orbánon Ludas Matyi!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Háromszor veri ezt le Orbánon Ludas Matyi!

2019. július 24. - 11:20

 

Magyarország családi klánok kezébe került, egy szűk kör tart a markában minden politikai és gazdasági hatalmat. 

Forrás: Corvin Mozi

Ha megnézi valaki, melyik pártban ül a legtöbb olyan országgyűlési képviselő, akik 90' óta tagja a parlamentnek, látni fogja, hogy a Fideszben. Akkor, amikor a Fidesz elhibázott rendszerváltozásról beszél, arról elfeledkeznek, hogy a párt végig ott ült a parlamentben, a döntések többségéhez a nevüket adták, megszavazták. Az első szabad választások óta ott ül a bársonyszékben többek között: Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos, Varga Mihály, Tagja volt a 90' -es háznak Áder János, aki jelenleg a nem létező köztársaság elnöke, és Deutsch Tamás, aki a hanyatló nyugatot bomlasztja, Brüsszelben. Ők azok, akik zömének a magyar parlament volt az első "rendes" munkahelye. Az elmúlt közel három évtizede alatt a mi adóforintjainkból élnek, így könnyen ellenőrizhető lehetne,hogy a jelenlegi életszínvonaluk összhangban van- e a jövedelmükkel.

Napjainkban, Magyarország három legmagasabb közjogi méltósága, a Bibó István Szakkollégium tagja volt, egy zárt férfi brancsba tartoztak egykoron. Ez magyarázat lehet sok mindenre, ami hazánkban történik.

Orbán Viktor a következőket mondta 1998. április 9-én a Magyar Nemzetnek: "Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar." 

Most rajtunk a sor, mi vagyunk a nép, akik nem kérünk a Fideszből, és a Várban trónoló Döbrögi uraságból.....Ősszel, az önkormányzati választáson sárga lapot mutathatunk Orbánnak. Ehhez persze az is kellene, hogy az ellenzéki pártok--hosszú időn először--komolyan vegyék legalább saját magukat. Úgy látszik, a fővárosban megértették az idők szavát, és komoly esélye van annak, hogy a mainál több kerületet vezet majd ellenzéki polgármester. Vidéken is szerencsére sok helyen körvonalazódik a közös fellépés. Ugyanakkor több megyeszékhelyen újabb és újabb torzsalkodások teszik lehetetlenné, hogy egy esélyes jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjéével szemben.

Ezért nem értem a Szolnokon történteket. Lukácsi Katalin, aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik meghatározó alakja, szembe megy mindazzal, ami miatt a mozgalom létrejött. Úgy látszik nála is evés közben jött meg az étvágy, rájött lehet egzisztenciát is építeni Szolnokon. Azt láttam, hogy a megyében született, de életrajzában semmi olyat nem olvastam, ami Szolnokhoz szorosabban kötné. Radócz Zoltán ugyanakkor szinte egész életét ott töltötte, elismert várospolitikus. Kézenfekvő a jelölése a polgármesteri tisztségre, hiszen két évtized alatt bizonyította alkalmasságát. Kínos volt Lukácsi tegnap esti szereplése az Egyenes beszédben, két "egyenes" mondatot nem hallhattunk tőle.Hol van ilyenkor Márki-Zay Péter, hiszen egy közvetlen munkatársa akadályozhatja meg, hogy Szolnokon ellenzéki győzelem szülessen. Lukácsinak tegnap a hebegés, habogás helyett, annyit kellett volna mondania: visszalépek, nem leszek akadálya a Fidesz legyőzősének.Ehelyett tovább folyik a szar kevergetése, miközben a Fidesz röhög egy jót a sok balféken.

Mindezek ellenére bízom abban, hogy októberben megroppan a NER és Orbán fontos önkormányzati bástyákat veszít el. Remélem azt is, megélem, hogy jön majd a népből az a Ludas Matyi, aki háromszor veri le mindazt a rosszat, a bűnt a kormányzón, amit elkövetett az ország ellen.Magyarország végletekig történő megosztása 2002-ben kezdődött, amikor Orbán a hazával azonosította magát, és cimboráival kisajátította a kokárdát is. Magyarországon közel húsz éve háborús hangulat uralkodik, köszönhetően Orbánnak. 

Később idegenszívűeknek nyilvánította azokat, akik nem a hívei, akik nem az illiberálisnak mondott diktatúrában akarnak élni. Hű csatlósa, a nemzet keresztény fővadásza, képes volt aberráltnak nevezni azokat a magyar embereket, akik nem értenek egyet az Orbán által bejelentett családvédelmi programmal. A rendszerváltás harmincadik évéhez közeledve Orbán a Rákosi korszak szellemét hozta vissza, azzal, hogy már régen túlnőtt tanítómesterén.

Rákosi pajtás gyenge kezdő volt a mai Orbán Viktorhoz, aki napjainkban korlátlanul uralkodik, az ország a korona nélküli kormányzó bábszínháza. Lassan minden díszlet elkészül a koronázáshoz. Ki tudja, talán kész a terv arra, hogy a koronát a Karmelita Kolostorba szállítsák, így esténként Orbán a fejére teheti. 

Lesz munkája bőven Ludas Matyinak, .......csak megtaláljuk végre!


 

h i r d e t é s