h i r d e t é s

Hatalmas robbanás rázott meg egy francia vegyi üzemet - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas robbanás rázott meg egy francia vegyi üzemet - VIDEÓ

2019. szeptember 26. - 20:59

 

Óriási robbanás volt, majd tűz ütött ki éjjel egy francia vegyi gyárban.

Forrás: RT

Áldozatokról nem érkeztek jelentések. Szakemberek szerint a közeli Szajna-folyóba viszont szennyeződés juthat. Egyes hírek szerint a kenőanyag-raktárban keletkezett a tűz, onnan terjedtek tovább a lángok. - írja az atv.hu

Óriási lángok csaptak fel éjjel három óra előtt és sűrű fekete füst gomolygott egy hatalmas robbanás után egy amerikai vállalat roueni vegyi üzemében.

A tűzoltók, a mentők és a rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. Mintegy 130 tűzoltó fogott hozzá a munkához. Órákig küzdöttek, de további erősítés nélkül nem tudták megfékezni a lángokat.

A füstöt még kilométerekkel odébb is látni lehetett. Hivatalos közlések szerint nem került mérgező anyag a levegőbe, ennek ellenére elővigyázatosságból a gyár környékét lezárták, a helyszínt ötszáz méteres körzetben kiürítették, illetve arra kérték a terület lakóit, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Ezt sokan nem fogadták meg. Még gyerekeket is lehetett látni az üzem közelében.

A lakosságot légvédelmi szirénák figyelmeztették a veszélyre. Rouenban és 11 környékbeli településen tanítási szüntetet rendeltek le az iskolákban, és az óvodák sem nyitottak ki.

A vegyi üzem a világ egyik leggazdagabb emberének, Warren Buffetnak a tulajdonában van. 2013-ban bűzös gázok szivárogtak, a szagot Párizsban és Angliában is érezték. Négy éve pedig kétezer liter kőolaj folyt a csatornába egy üzemzavar következtében. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s