fbpx Hatósági karantén alatt egy egész hajléktalanszálló Oroszlányban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hatósági karantén alatt egy egész hajléktalanszálló Oroszlányban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatósági karantén alatt egy egész hajléktalanszálló Oroszlányban

2020. április 27. - 18:01

 

Karantén alá került az oroszlányi hajléktalanszálló, ahonnan a tatabányai kórházba járt vesedialízisre egy lakó – írta meg a 24.hu.

Fotó: Lazók Zoltán / Facebook

A portál az oroszlányi polgármester, Lazók Zoltán Facebook-oldalára hivatkozva közölte a hírt, hogy hatósági karantén alá került a város hajléktalanszállója.

„A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vesedialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján, pozitív teszttel rendelkezik”– írta a polgármester, aki szerint a szálló fertőzött lakója járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalanszállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik”.

A megyei tisztifőorvos – a város polgármesterével együttműködve – elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 ember hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot. 

Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között – írja a 24.hu. (hirklikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s