h i r d e t é s

Hazaküldtek egy koronavírusos diákot, édesanyja került életveszélybe

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hazaküldtek egy koronavírusos diákot, édesanyja került életveszélybe

2020. szeptember 24. - 15:41

 

A koronavírusos fiúnak abban a lakásban jelölték ki a karantént, ahol szervátültetett édesanyja lakik.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Fokozott veszélynek vannak kitéve a szervátültetettek a koronavírus-járvány miatt, mert az eljárás részeként legyengített immunrendszerük nem tud megbirkózni a Coviddal. Épp ezért meglepő, hogy egy budapesti koronavírusos kollégistát szervátültetett édesanyjával egy fedél alá küldtek karanténba.

A Blikk cikke szerint az érintett nő a közelmúltban kapott új szervet. A család ráadásul rossz anyagi körülmények között él, átmenetileg sem tudnak különköltözni. "Nagyon kétségbeestem. Tudtam, hogy életveszélyben vagyok, de még tesztelni sem akartak a járványügyisek, azt mondták, ha nincs tünetem, tőlem nem vesznek mintát. Pedig, ha bennem van a vírus, azonnal kórházba kell feküdnöm. Magánlaboros tesztre nincs pénzem, nagyon szegényesen élünk" – mondta a Blikknek az asszony.

Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége orvosigazgatója szerint a beteg fiúnak és az anyukának is maszkot kell viselniük, amikor közösen használt helyiségben tartózkodnak, és minél gyakrabban fertőtleníteni kell ezeket a helyiségeket. (nlc.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s