h i r d e t é s


Helyszíni bejárást tartottak a Rudolf laktanyában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Helyszíni bejárást tartottak a Rudolf laktanyában

2017. augusztus 30. - 09:04

 

Egyre jobban körvonalazódnak a Rudolf laktanya felújításának és hasznosításának lépései. Ez derült ki egy mai helyszíni bejáráson, amelyen a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság, valamint annak munkacsoportjai vettek részt. Mint kiderült a fejlesztésekhez szükséges előzetes dokumentációk már elkészültek.

Király József hangsúlyozta, hogy szeretnék, ha a Rudolf kert egy átlátható, átjárható, a polgárok számára használható terület lenne, úgy hogy közben megmarad a műemlék épületek méltósága.

- A Városrendezési bizottság informálisan összeült, hogy közelebbről megismerjék a Rudolf kert elnevezésű pályázati rendszert, később pedig a szeptemberi vagy az októberi formális ülésen is tárgyalni fogunk, és a bizottságunk állást fog foglalni, hogy megfelelő-e ez az irányvonal. Azt mindenképpen hozzátenném, hogy ez egy jó dolog, hogy próbáljuk ezt a tíz hektárt és a műemlék épületeket egyben kezelni, annak ellenére, hogy ez egy nagyon nehéz feladat - mondta Király József, a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

Az első pályázati alapon megvalósuló projekt a család- és gyermekjóléti központ kialakítása lesz. A szükséges felmérések már megtörténtek.

- A Kecskeméti Városfejlesztő Kft. fő feladata az volt, hogy feltérképezzék az eredeti 1886-1887-es terveket, készítettek egy állapotrögzítő dokumentációt a csaknem tízhektáros területen, valamint egy műszaki fejlesztési koncepciót. Ezeknek a célja az volt, hogy a későbbi fejlesztésekhez, engedélyezési és kivitelezési tervekhez megfelelő adatok, tervezési diszpozíciók álljanak rendelkezésre, és a későbbi tervezési munkák zökkenőmentesen menjenek végbe - mondta Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Az első helyszín a család- és gyermekjóléti központ, amelynek már folyamatban van az építési engedélyezési eljárása. Kecskemét városa 503 millió forint pályázati pénzt nyert el három épület felújítására. Pankotai Gyula, építész a mai napon azokról a munkákról és feladatokról beszélt a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság tagjainak, amelyek az új központ kialakításához szükségesek.

- Ahogy az összes többi épület a Rudolf laktanyában, az is műemlék, ahol a központ kap majd helyet. Vagyis vissza kell állítani az eredeti állapotába, de szerencsére megvannak az eredeti tervek. 1000 négyzetméter összalapterületű család- és gyermekjóléti központ kerül majd a három épületbe, melynek bejárata a külső oldalról lesz. Az épületegyüttesben hatvan iroda, kiszolgáló helyiségek és közösségi terek kapnak majd helyet - mondta Pankotai Gyula, építész.

A Rudolf laktanya területe a tervek szerint ideális találkahelye lesz majd a fiataloknak is. A tervek szerint a KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is helyet kap majd itt, ugyanúgy ahogy a Neumann János Egyetem tanulói számára létrehozott közösségi terek.

 

hiros.huh i r d e t é s

betöltés...

;