h i r d e t é s

Hernádi Ádám emberei havi sokmilliójába kerülnek Esztergomnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hernádi Ádám emberei havi sokmilliójába kerülnek Esztergomnak

2020. október 16. - 12:28

 

Közérdekű adatigényléssel fordult a Hernádi Ádám polgármester vezette önkormányzathoz Nunkovics Tibor.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere - Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Az országgyűlési képviselő négy témakörben érdeklődött az önkormányzat működésével kapcsolatban:

  • az Esztergom Közös Önkormányzati Hivatal vezető állású, valamint önkormányzati főtanácsadó és tanácsadó köztisztviselőinek nevét, a munkakör betöltésének kezdő időpontját, valamint a köztisztviselői illetményük utolsó három havi összegét.
  • 2019. október 15. napját követően Esztergom Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői állományában kinek és milyen jogcímen szűnt meg a köztisztviselői jogviszonya, utolsó három havi illetményük összegét, az általuk betöltött 2019. október 15. napját követően Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalban kikkel létesítettek köztisztviselői jogviszonyt, milyen munkakörben, valamint ezen személyek utolsó három havi illetményének összegét. Továbbá kérném megadni, hogy az egyes személyek milyen kiválasztási eljárás alapján kerültek kinevezésre.
  • 2019. október 15. napján és 2020. július 31. napja között Esztergom Város Önkormányzata mely természetes személlyel, jogi személlyel, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettel kötött megbízási szerződéseket, kérném tovább megadni a megbízási szerződések tárgyát, illetve a szerződések időtartamát és összegét.

Az önkormányzat válaszaiból kiderül, hogy kilencen vannak vezető beosztásbanl, a fizetések bruttó 600 ezer és 1 millió forint között kerültek megállapításra.

Ezek az emberek, Orbáni hasonlattal élve az "első vonalban" dolgoznak azért, hogy Esztergom élhetőbb, kellemesebb város legyen.
Vannak köztük olyan személyek is, akik remek tanácsokkal látják el az önkormányzatot.
Ön szerint jó irányba haladnak a dolgok? Megérdemlik a fizetésüket?

Arra az igényre, hogy 2019. október 15. után kiknek szűnt meg a jogviszonya az önkormányzatnál és mekkora volt az illetményük, személyes adatok védelméhez fűződő jogokra hivatkozva megtagadta az adatszolgáltatatást a hivatal.

2019. október 15. után 14 köztisztviselői munkaviszony létesült:

Esztergom Város Önkormányzata 219. október 15. és 2020. július 31. között 14 megbízási szerződést kötött:


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s