h i r d e t é s

Hiába ítélték el jogerősen, még nem vonult börtönbe Orbán egykori kávépartnere

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hiába ítélték el jogerősen, még nem vonult börtönbe Orbán egykori kávépartnere

2020. február 19. - 06:27

 

Inkább Ádertől kért kegyelmet.

Forrás: Facebook

Noha 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Pétert, ő azóta sem vonult börtönbe – írja a 24.hu.

Bocskai – akit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés miatt első fokon még négy év börtönt kapott – a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) vezetőjeként károsította meg az önkormányzati céget. A vád szerint a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt, 2012 szeptemberében egy olyan vállalkozási szerződést kötött az ügyben harmadrendű vádlottal, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat az nem végzi el. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében a teljesítmény-igazolásokat aláírták, ezért a számlák ellenértékét kifizették.

Az ügylettel hárman összesen majdnem 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak. 

A kárpitos végzettségű, érettségivel rendelkező Bocskairól most a 24.hu-nak azt árulta el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), hogy Bocskai Péter nevű fogvatartott nem szerepel a nyilvántartásukban,

vagyis a több mint egy éve jogerősen elítélt férfi még mindig nem kezdte meg börtönbüntetését.

Az már a Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatásából derült ki, hogy Bocskai Péter a jogerős ítélet után „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva 2019. február 22-éig halasztást kapott, hogy bevonuljon a börtönbe. Ezt meg akarta hosszabbíttatni, ám a kérelmét tavaly márciusban véglegesen elutasította a bíróság, a BVOP március 28-án pedig elrendelte a férfi büntetésének végrehajtását.

Bocskai időközben ismét beadványt nyújtott be, melyben az állt, hogy egészségi állapota miatt kezelés alatt áll, ezért a megadott időpontban nem tudja megkezdeni a büntetés végrehajtását. A férfinak később még egy halasztási kérelme volt, ám azt késés miatt el sem bírálta a bíróság. A volt cégvezető perújítással is próbálkozott, amit tavaly nyáron egymás után utasítottak el a bíróságok.

Bocskai 2019 novemberében, szintén egészségi okokra hivatkozva egy kegyelmi kérelmet terjesztett elő, melyben azt kérte, hogy engedjék el a vele szemben jogerősen kiszabott börtönbüntetést, vagy függesszék fel annak végrehajtását, esetleg annak enyhítését szabadságelvonással nem járó büntetésre. A férfi azt is kérte,

hogy Áder János köztársasági elnök mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, melynek elbírálása jelenleg is folyamatban van.

Azt nem tudni, hogy az eljárás alatt felfüggesztették-e a büntetés végrehajtását, de a 24.hu azt írja: vélhetően nem, mivel a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt

csak március 4-én tud bevonulni.

Bocskai a 2014-es választási kampányban lett ismert, miután Orbán Viktor váratlanul megjelent a házában, ahol együtt kávéztak.

168ora.hu


 

h i r d e t é s