h i r d e t é s

Hiába van elegünk a szélből, nem tágít, de helyenként előbújik a nap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hiába van elegünk a szélből, nem tágít, de helyenként előbújik a nap

2020. február 06. - 06:14

 

csütörtökön délelőtt többórás napsütés várható, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Virágzó illatos hunyor (Helleborus odorus) Pécs közelében, a Mecsekben 2020. február 5-én. A védett virág eszmei értéke tízezer forint. Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

Délután észak felől gomolyfelhők érkeznek, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szelet még mindig kísérhetik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön légköri front nem érkezik, de a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek felléphetnek, emellett a változékony idő is okozhat panaszokat. Továbbra is fájhat a fejünk! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön frontmentes időszak köszönt be, de reggel kifejezetten hideg, néhol nyirkos idő lesz, és napközben is marad még a kissé hűvös idő. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők körében a végtagfájdalmak felerősödésére lehet számítani, a reggeli órákban lehetnek legerősebbek a tünetek. Az érintettek a panaszok enyhítésére egész nap tartsák melegen az ízületeiket. Napközben álmosság és fáradtságérzet is jelentkezhet, de inkább még csak a fokozottan érzékenyek körében. Ők már az éjszaka folyamán alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A fejfájás sem szűnik, elsősorban a görcsös fejfájás lehet gyakori és állandó jellegű. 

Napközben még mindig fennáll a megfázásveszély, ugyanis a napsütés ellenére is hűvös marad a levegő, ez pedig megtévesztő lehet. Mindenképpen érdemes vastagon és rétegesen öltözni, az immunrendszert pedig továbbra is erősíteni. A sok napfény azonban mindennek ellenére is javítja a hangulatot és a közérzetet, a szabadban, a friss levegőn tett sétával is erősíthetjük az szervezetünk ellenálló-képességét. A szél már egyre kevesebb helyen okoz panaszokat, de a hőérzetre még mindig befolyással bír.

Az előző napokban jelentősen kitisztult a levegő, már a légszennyezettség sem magas, érdemes tehát (jól felöltözve) minél többet sétálni, kirándulni.

A közlekedése során a balesetek elkerülése miatt vezessen lassabban, tartson nagyobb követési távolságot, és akár induljunk el otthonról korábban. Napközben a napsütés lehet zavaró, jó, ha van kéznél napszemüveg.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, ízületi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s