h i r d e t é s

Hidegre és hószállingózásra készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidegre és hószállingózásra készülhetünk

2019. január 10. - 06:12

 

A hét hátra lévő részében már jóval kevesebb csapadékra számíthatunk, kissé mérséklődnek is a hajnali fagyok. A tél azonban nem tágít, igazi januári időre van kilátás! - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt északon helyenként átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, de többnyire borult időre van kilátás. Helyenként hószállingózás kialakulhat, de nagy csapadék nem várható.

Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég. Helyenként hószállingózás, kisebb hózápor kialakulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél időnként megélénkül.

A legmagasabb hőmérséklet -3, +2 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön borongós, lehangoló idő lesz, és habár újabb front nem érkezik, tovább szaporodnak a humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu

A napok óta tartó, humánmeteorológiailag megterhelő időszak hatására egyre fáradtabbnak érezheti magát, szervezetünk fokozatosan kimerül, ezért szükséges a vitaminok rendszeres pótlása. Sokfelé napok óta tart a borongós idő, és egész héten csak kevés napsütésben bízhatunk. A szürkeség hatására kedvetlenné, lehangolttá válhat, a rosszkedv és a fényhiány együttesen pedig gyengítheti az ellenálló-képességet is. Egyre aluszékonyabbak, feszültek lehetünk, ezért alkalmanként érdemes lepihenni egy kis időre, ha a körülmények ezt megengedik. Tartósabban is segíthet magán!

Ezen kívül vegye körbe magát vidám színekkel: élénk kiegészítők segítségével, színes, sárga és narancs ruhákkal egy kis vidámságot csempészhet a lehangoló időszakba, a vidám, kellemes társaság és a baráti összejövetelek hatására is jobb kedve derülhet.

Északkeleten a nagyvárosok környezetében rossz a levegőminőség, kerüljük el a forgalmas csomópontokat!

A közlekedést helyenként csapadék nehezíti: többfelé havas, jeges útszakaszok is előfordulnak. Jelentősen megnövekszik a féktáv, vezessen a szokásosnál is lassabban, és tartson nagyobb követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s