h i r d e t é s

Hogyan lehet a diákmunkát hatékonyan felhasználni a karrierépítésre?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan lehet a diákmunkát hatékonyan felhasználni a karrierépítésre?

2023. május 18. - 08:36

Tizen- vagy huszonévesen még nem feltétlenül az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy a középiskola, a főiskola vagy az egyetem elvégzését követően jól fizető állásra tegyünk szert, amit szívvel-lélekkel tudunk csinálni, és amiben emberileg, illetve szakmailag is kiteljesedhetünk. 

Forrás: salgotarjanallas.hu

Akkor ugyanis még teljesen máshol van a fókuszunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezeket az éveket ne használhatnánk ki, és ne kereshetnénk magunknak olyan pénzbevételi forrást, ami aztán később előnyünkre válik a karrierépítés során. Lehetőségünk van rá bőven, elég csak ellátogatni a https://salgotarjanallas.hu/allasok/diakmunka oldalra, hogy lássuk, mennyi pozícióra jelentkezhetünk.

Hogyan tudjuk felhasználni a diákmunkáinkat arra, hogy később elnyerjük álmaink állását? Mire érdemes figyelni, ha már fiatalon is ki akarjuk magunkból hozni a maximumot? Most ezekre a kérdésekre fogunk választ adni.

Válasszunk tudatosan diákmunkát!

Amikor elkezdünk böngészni a diákoknak szóló álláslehetőségek között, akkor mindenképpen érdemes tudatosan átgondolni, hogy melyik hirdetésre érdemes jelentkezni.

  • Jó pontot szerzünk azzal, ha a későbbiekben majd elmondhatjuk magunkról, hogy az adott cégnél dolgoztunk?
  • Tudunk fejlődni, új ismeretekre, készségekre szert tenni az adott pozícióban?
  • Belepasszol a munka abba a karriertervbe, ami a fejünkben elkezdett körvonalazódni?
  • Kapcsolódik a pozíció a tanulmányainkhoz?

Amennyiben ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor nem szabad elszalasztani a lehetőséget. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ha elnyerjük az állást, akkor az az előnyünkre válik majd, és a jövőben profitálhatunk belőle.

Tanuljunk, szerezzünk tapasztalatot!

Sok fiatal csak ímmel-ámmal dolgozik a diákmunka keretén belül, mert az az egyetlen céljuk, hogy plusz pénzhez jussanak. Ha mi viszont azt szeretnénk, hogy az adott pozíció segítsen nekünk a későbbiekben abban, hogy elnyerjük az álommunkánkat, akkor 100%-osan bele kell tennünk magunkat. Érdemes mindent alaposan megfigyelni, mi hogy működik, hogy zajlanak a folyamatok, vagy milyen a cégnél dolgozó sikeres munkatársak hozzáállása.

Építsünk kapcsolatokat!

Egy munkahely remek lehetőséget kínál arra, hogy új kapcsolatokat építsünk ki, még akkor is, ha egy diákmunka keretén belül kerülünk oda. Ne legyünk restek ismerkedni, új barátságokat, ismeretségeket kötni, hiszen sosem tudhatjuk, ki lesz az, aki segít nekünk elcsípni egy szuper állást!

Diákmunkákat általában azért szoktak vállalni a fiatalok, hogy zsebpénzre tegyenek szert, és finanszírozni tudják az albérletüket, a közelekedésüket és az egyéb szükségleteiket. Ugyanakkor nem árt tudatosan dönteniük arról, hogy pontosan milyen szempontok szerint választanak munkát, illetve hogy hol és milyen pozícióban helyezkednek el. Ha ugyanis így tesznek, azért még nagyon hálásak lesznek egyszer maguknak.


h i r d e t é s

Clicky