h i r d e t é s

Hol lehet az RT magyar stúdiója? – az LMP kérdezne, az MTVA nem érti

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hol lehet az RT magyar stúdiója? – az LMP kérdezne, az MTVA nem érti

2017. november 03. - 16:23

 

Az MTVA nem tudta értelmezni Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának kérdését, miszerint bérel-e irodát a Kunigunda utcai köztévé-székházban a Russia Today orosz állami propagandatévé. Ungár újra próbálkozik adatigénylésével. - írja a blog.atlatszo.hu.

Forrás: blog.atlatszo.hu

A mostanában inkább RT-ként, korábban Russia Todayként emlegetett orosz állami propagandatévé viselt dolgai attól lettek különösen izgalmasak a magyar hírekben, hogy Juszt László volt tévés személyiség bírósági beadványában igyekezett igazolni: ő lett volna a tervben lévő magyar adás „arca”.

Föltéve hogy az Átlátszó nem közli le Dietmar Clodo német nyelvű nyilatkozatának fordítását, amiben a „bombagyáros” nem a leghízelgőbb szövegkörnyezetben említi Jusztot.

Az RT szóvivője ugyanakkor az Átlátszónak nyilatkozva cáfolta, hogy valaha is terveztek volna magyar adást, és tárgyaltak volna a lehetséges közreműködőkről.

Az LMP-hez mindenesetre eljutott olyan információ, hogy az RT egy időben működtetett Magyarországon stúdiót (Juszt nélkül). A zöldpárt elnökségi tagja, Ungár Péter éppen ezért kérdezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy

Kérem, legyenek kedvesek számomra tájékoztatást nyújtani arról, hogy bérel-e a Russia Today orosz nemzetközi televízió vagy hozzá köthető szervezet Önöktől a Kunigunda utcai telephelyükön irodát vagy stúdiót.

Legyenek szívesek továbbá tételesen számot adni arról is, hogy milyen egyéb szervezetek bérelnek önöktől irodát a fent nevezett telephelyen.

Az MTVA azonban nem értette a kérdést, mint válaszukban írták:

Az Ön által feltett kérdések pontos tartalmát tekintve olyan értelmezési kérdések és nehézségek merültek fel, melyet pusztán az Ön által megfogalmazott kérdések nyelvtani értelmezésével illetve a köznapi szóhasználatot alapul vevő egyszerű értelmezésével nem állt módunkban kétséget kizáróan eloszlatni.

Ungár erre úgy pontosított, hogy kikérte minden olyan személy vagy szervezet listáját, akik/amelyek 2012 óta irodát vagy stúdiót bérelnek vagy használnak a Kunigunda utcában. Ez alighanem érdekes lista lesz, ha meglesz, az MTVA viszont egyelőre tudomásunk szerint nem válaszolt a politikusnak.

blog.atlatszo.hu


 

h i r d e t é s