h i r d e t é s

Horn Gábor: olyan országban élünk, ami tulajdonképpen két ország

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Horn Gábor: olyan országban élünk, ami tulajdonképpen két ország

2022. november 12. - 08:53

Egyre aktuálisabb kérdés, hogy miért nem zavarja a jelenlegi hatalmat a valóság? Egyebek között erre kereste a választ Horn Gáborral, a Republikon Intézet vezetőjével Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című adásában.

Horn Gábor - Forrás: Hírklikk

Horn szerint bár megállapíthatatlan, hogy Patyomkin-országba élünk-e, „de talán nem is ez a legfontosabb kérdés. Olyan országban élünk, ami tulajdonképpen két ország. Az egyik egy virtuális világ, amit Orbánék teremtettek és évi több százmilliárdnyi közpénzen tartanak fenn. Ez már önmagában olyan csalás, ami teljességgel elfogadhatatlan. A másik világ pedig a rögvalóság.”

Többek között ennek a terméke a mára kialakult kezelhetetlen válság is, hiszen „a választásokat a mértéktelen osztogatással nyerte meg Orbán, amit a háború csak tetézett és a kétharmadhoz juttatta”.

Ez a rendszer pedig megépült, virágzik, az ország harmada úgy véli, hogy ez tulajdonképpen rendben is van. „Ami nincs rendben, arról Brüsszel, Soros stb. tehet.”

Ebben jelentős szerepük van azoknak a kormányzati megmondóembereknek is, akik egyre alpáribb, vulgárisabb szinten igazolják a rendszer legitimitását. „Miután különböző szakmai eseményeken találkozom velük, azt látom, hogy egyrészt van bennük egy nagyfokú cinizmus, persze attól függően, ki mennyire művelt, másrészt nagy részük mindebben személyesen hisz is.”

Ezt a víziót pedig rosszabb forgatókönyvnek tartja, mintha egyszerűen „csak” maffiaállamról beszélnénk, aminek a célja a minél nagyobb mértékű rablás és ezért a hatalom megtartása.

Sajnálatosan ezt a tévhitet követi napjainkban a nyugdíjasok nagy része is, akik hajdan a baloldal törzsét képezték. „Egy részük ugyanis már Fidesz-hívőként lett nyugdíjas az elmúlt másfél évtizedben. Átrétegződött ez a korosztály és a most nyugdíjaskorúak már figyelnek arra, amit Orbán mond. És főleg arra, amit ad.”

Mindezt jelentősen megtámogatja a kormányzati kommunikáció, a plakátkampányok is, holott ez „súlyos korrupció, mivel Orbán nem a saját pénzéből teszi mindezt, hanem a közös pénzünkből.”

Márpedig ezek a manipulációk előbb-utóbb visszaütnek és mi isszuk meg a levét, amint történik ez a 2013-ban megálmodott „rezsicsökkentés” mára drámai romjain. „Ebben a nagy átverés nem az volt, hogy többet fizettünk, mint például az osztrákok, hanem sokkal inkább, hogy elhitették – nem kell azzal törődnünk, mennyibe kerül az energia. Ugyanilyen átverés a még érvényben lévő üzemanyaggal kapcsolatos ársapka. És folyamatosan tele vagyunk ilyen hazugságokkal.” (Hírklikk)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky