h i r d e t é s

Hosszantartó betegállományban az ellenzék - Nem pofázni kellene, hanem elkezdeni dolgozni

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hosszantartó betegállományban az ellenzék - Nem pofázni kellene, hanem elkezdeni dolgozni

2016. október 20. - 16:49
0 komment

 

Közeleg az este. Józan ésszel arra gondolna az ember, hogy ma végre elkezdtek dolgozni az ellenzéki pártok. A kormányt most hagyjuk, mert el van foglalva a mutyizással, semmi másra nincs idejük.

Hosszantartó betegállományban az ellenzék - Nem pofázni kellene, hanem elkezdeni dolgozni

Szóval tettem egy tétova kísérletet, hogy nyomát találjam az ellenzéki pártok munkájának. Nyilván rajtam van a farkasvakság, amely következtében ilyen borús időben vagy szürkületben, estleg félhomályban feltűnően gyengébben látok, mert a szemem nem képes azonnal alkalmazkodni a fény utáni sötétséghez. Csak annyi látszik, hogy készülnek tüntetni. Nyilván beszédeket írnak, meg azon tökölnek, mennyien lesznek.

Maradjunk a sötétségnél, mert az ellenzék esetében fény nincs, csak sötétség, így jelenleg ott észlelhetem a tárasaságot. Éppen olvasgatom a legfrisebb felmérést, melyben szembesülök azzal, hogy magasan vezet a Fidesz. Hát, ja. Nyilván. Ha nincs ellenfél, akkor vezet. Ha lenne nem vezetne egy korrupciótól átitatott, mutyikban mélyen turkáló párt. 

Ha belegondolunk, mi történik, mi történt az elmúlt időszakban azon kívül, hogy az ellenzék ugyanazt szajkózza mint én: lopnak, csalnak, hazudnak. Node! Ezt tudja mindenki, aki nem kormánypárti szurkoló. Jó, ők is tudják, csak kussolnak. Szóval az ellenzék ezzel szeretne szavazókat gyűjteni? Nap, mint nap meggyőzni sajátjait, hogy mi folyik ebben az országban? Tudjuk, kösz. Régi hasonlatom: olyan ez, mint amikor a Fradi klubvezetés összehívja a szurkolóit és győzködi őket: szurkoljatok a Fradikának. 

Persze, szót kell emelni a gyalázatos lenyúlások miatt. Csak valahogyan meg kellene osztani a munkát, és az ellenzéki politikusok többségének a néppel foglalkozni. Elég arra egy pár ember egy gittegyletben, hogy rágja a gittet. A Pál utcai fiúknál is egyetlen felelőse volt, ha jól emlékszem Weisz az alapító elnök. Jajj már! Tényleg! Volt pénztárnok is a Kolnay, pecsétőr a Barabás, szegény Nemecsek meg a titkár, Csele meg a zászlóőr. Na, ilyeneket játszanak a pártok is, elnökkel, pénztárnokkal, titkárral, pártlogó őrrel.

Hosszan tartó betegállomány ez, ellenzékiek! Nehéz a kilábalás belőle ugye? Pedig lehetne. Vissza kellene menni a melóba és dolgozni. Nem pofát járatni. Le kellene ereszkedni a nép közé. Csak úgy aktualitásként. Jön a tél, mi lesz a fagyoskodókkal? Nem kellene már most segíteni? Mondjuk tűzifát hordani az idős, magatehetetlen embereknek? Megkérdezni őket egyéb gondjaikról? Vagy az éhezőket? Azokhoz is szólni egy kicsit, meg segíteni. A reménytelen helyzetűeken? Most megint miért sorolok ilyeneket. Mindenkinek eszébe jutnak ezeken kívül is számos olyan dolgok, amelyekben segítségre várnak. 

Olyan hülyeségre gondoltam még  például, hogy egy magát szocialistának nevező párt elkezd szociálisan érzékeny lenni. Nem, nem! Nem szóban! Abban jók. Tettekben. Jó, elismerem: kurva nehéz kimozdulni egy politikusnak a jólétéből, és körülnézni a mélyben. 

Magasan vezet a Fidesz a a legfrisebb felmérések szerint. Nincs ebben semmi meglepő. 

 

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s