h i r d e t é s


Hosszú Katinkát kényszerítik, hogy felhívja Kiss Lászlót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hosszú Katinkát kényszerítik, hogy felhívja Kiss Lászlót

2016. január 12. - 12:04
0 komment

 

Hosszú Katinka nem lesz ott január 14-én a Nemzeti Színházban, ahol minden valószínűség szerint az Év sportolójának fogják megválasztani, mert az úszó elutazott az Egyesült Államokba, ahol edz és versenyezni is fog.  

A Magyar Úszószövetség szerint Hosszú nem megfelelően járt el a túra leszervezésével, de megadja neki a versenyengedélyt, ha felhívja Kiss László szövetségi kapitányt - írja az Index.

Kiss László Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszószövetség és kapitány nem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek, írta közleményében a szövetség.

A 22-es csapdája

„Miután Hosszú Katinka már vasárnap elutazott a tengerentúlra, versenyengedélyezési kérelme - a menedzsmentje révén - hétfőn érkezett meg a szövetségbe. A szövetség kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg - és ha az Arena-versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is. Nyilvánvaló, hogy Hosszú Katinka neve szerepel a programban, a verseny rangját emelő részvételére a házigazdák joggal számítanak, a repülőjegyét alighanem megvették, kint tartózkodásának költségeit minden bizonnyal kifizették."

„Mindezek ismeretében Magyar Úszószövetség úgy döntött: bár a versenyzőnek a versenyengedélyt még az austini meghívás elfogadása előtt illett volna megkérnie, a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében a versenyengedélyt megadja - ha azt Katinka Austinból megkéri a szövetségi kapitánytól. Kétségtelen, hogy a sportolónak a versenyek előtt már az úszásra kell összpontosítania,

"Austinban azonban mégsem az olimpia zajlik; egy néhány perces telefonbeszélgetés Katinka teljesítményét nem befolyásolhatja negatívan, viszont ily módon a részéről is kifejezésre juthat a vita lezárásának szándéka."

Borkai lehet a békebíró

A MÚSZ üdvözli, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kész egy asztalhoz ültetni Hosszú Katinkát és a szövetség elnökét. A szövetség azt is írta, hogy reméli, legalább a MOB tájékoztatást kapott arról, Hosszú Katinka mikor lesz újra Magyarországon, mert a sportági szövetségben ezt senki sem tudja.

 

index.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..