h i r d e t é s

Ide vezettek a kormány intézkedései - Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ide vezettek a kormány intézkedései - Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon

2020. május 21. - 13:45

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai alapján 11 éves mélypontról árulkodnak a munkaerőpiaci adatok. 

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

Áprilisban már több, mint 330 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon, ami 50 ezer fővel több a márciusinál. írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, az EP Gazdasági Bizottságának tagja.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a kormány alkalmatlansága és szerencsétlen, megkésett intézkedései vezettek ehhez a katasztrófához. Ráadásul gyanítható, hogy nem vallották be a valódi számot, és ennél sokkal több ember került utcára, akiket gyakorlatilag a sorsukra hagytak. A Demokratikus Koalíció hetekkel ezelőtt javaslatokat fogalmazott meg az álláskeresők segítésére vonatkozóan húszpontos válságkezelő csomagjában.  

A Fidesz  oligarcha-mentőcsomagja ezzel szemben milliárdokkal segíti Mészáros Lőrincet és a fideszes holdudvar többi kedvezményezettjét, a munkanélkülivé vált embereknek és a bajba jutott családoknak pedig pontosan nulla forint segítség járt.

Az emberi élet azonban nem játék, a munkájukat vesztett embereknek azonnali megoldás kell, ez pedig a kormány felelőssége. - hívja fel a figyelmet a DK.