h i r d e t é s

Így készíts saját mesekönyvet 5 lépésben

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Így készíts saját mesekönyvet 5 lépésben

2018. december 03. - 16:17

 

Az őszi vírusos fertőzésekből felgyógyulás hosszú napokig is eltarthat, miközben a gyerekek állapotának javulásával egyre nehezebb lekötni otthon a figyelmüket.

Forrás: khgyogyvarazs.hu

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program ezért egy olyan tippet ad, amivel nemcsak lefoglalhatjuk gyermekünket, de igazi élménnyé varázsolhatjuk a gyógyulási időszakot: alkossuk meg saját családi mesekönyvünket.

Az őszi időszakban a gyerekek könnyen megbetegednek, ami vírusos fertőzéseknél gyakran együtt jár egy rövidebb-hosszabb otthon töltött gyógyulási idővel. Szakértők szerint a vírusos fertőzések közel 70-80 százaléka jóindulatú megbetegedés, amit a tünetek kezelésével és pihenéssel lehet a legkönnyebben gyógyítani.

A négy fal között töltött lábadozási időszak sokszor nem is maga a betegség, hanem inkább a bezártság, a barátok és játszótársak hiánya miatt jelenthet nehézséget a kicsik számára.

A gyógyuláshoz azonban fontos a gyerekek vidámsága, lelki egészsége is, ezért érdemes olyan izgalmas, könnyen elvégezhető időtöltést kitalálni, ami az önfeledt játéknak köszönhetően segíti a felépülést - és akár még a kreativitást is fejlesztheti.

A gyerekek testi-lelki gyógyulását segítő K&H gyógyvarázs program ezért egy olyan aktivitást javasol a szülők számára, ami  napokra lefoglalhatja a gyerekek figyelmét, sőt, akár az egész család számára remek elfoglaltságot kínál. A legfontosabb persze, hogy ha a gyerekek jól érzik magukat, akkor könnyebben felépülhetnek, és újból teljes életet élhetnek

– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Így készítsük el mesekönyvünket 5 lépésben:

  1. papír: Válasszuk ki, hogy milyen méretű papírral szeretnénk dolgozni. Javasoljuk, az A/5-ös méretet, ez elég nagy arra, hogy kényelmesen ráírjunk néhány mondatot, és az oldalhoz tartozó illusztrációk, képek is kényelmesen elférnek majd rajta.
  2. történet: A szöveg lehet gyermekünk kedvenc meséje vagy mi magunk is írhatunk egyet. Ha a meseírást választjuk, nyugodtan használjuk a már meglévő családi történteket, vagy találjunk ki teljesen újakat, beleszőve saját gyermekünket is. Így a saját mesekönyvünk biztosan a számára legszerethetőbb történetről fog szólni. Könyvünk szövegét azonban először külön lapon írjuk meg, hogy már csak átmásolni kelljen a végleges formába.
  3. illusztráció: A kész történetet számtalan módon lehet színesíteni, egyedivé varázsolni: gyermekünkkel együtt megrajzolhatjuk vagy megfesthetjük a szereplőket,  fotókkal és magazinból kivágott képekkel díszíthetjük könyvünk oldalait, vagy akár matricákat is ragaszthatunk bele. Igazán személyessé persze azzal tehetjük a könyvet, ha a családról készült képeket is felhasználunk.
  4. összefűzés: Miután a könyv lapjai elkészültek, hajtsuk őket egymásra az oldalszámoknak megfelelő sorrendben, és következhet a lefűzés. A legegyszerűbb módja, ha tűzőgéppel kapcsoljuk össze a lapokat, de tűvel és cérnával vagy ragasztóval is rögzíthetjük az oldalakat. A praktikus megoldás kedvelőinek a spirál lefűzést ajánljuk, így tartósabb lehet a könyv, többszöri használat esetén is.
  5. borító: A gyerekeknek biztosan mosolyt csal az arcára, ha a borítón a családi album képei köszönnek vissza, de úgy is  különleges borítót készíthetünk, ha a festékbe mártott kézlenyomatával, egy egyedi kötött vagy gyöngy alkotással, esetleg a kedvenc játéka egy darabjával díszítjük azt.

Plusz egy ötlet: akár más beteg gyerekekkel is osztozhatunk a meseolvasás élményén, ha az elkészült mesekönyv történetét felvesszük videóra, és elküldjük a K&H gyógyvarázs Youtube csatornájára. Így azok a kisbetegek is megnézhetik a mesénket, akik éppen kórházban gyógyulnak.


 

h i r d e t é s