h i r d e t é s

Így készülnek az egyetemek a második hullám küszöbén az oktatásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így készülnek az egyetemek a második hullám küszöbén az oktatásra

2020. augusztus 27. - 06:39

 

Több intézményben hibrid oktatásra készülnek, a tömeges előadásokat online fogják megtartani, de más órákat a hagyományos módon zajlanak. A hallgatóknak arról is nyilatkozniuk kell, jártak-e külföldön.

Murai Lászó HÖOK elnök - Forrás: Felvételizők Hétvégéje / YouTube

Újabb egyetemi gólyatáborban találtak koronavírus fertőzötteket, akiket Pécsett kezelnek elkülönítve. A Szent István Egyetem szarvasi táborában 5 fertőzöttet találtak, ezután törölték az intézmény többi hasonló programját. A SOTE gólyatáborának szervezői elmondták, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezték meg az esemény.

Murai Lászlót, a HÖOK elnökét az ATV Startban arról kérdezték, miért is kell gólyatáborokat rendezni a járványidőszakban. Az elnök elmondta, hogy vannak olyan intézmények, amelyek a következő 2 hétben gólyatáborokat fognak tartani. Hangsúlyozta, hogy a szervezők maximális körültekintéssel próbáltak meg eljárni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy rengeteg olyan óvintézkedés került bevezetésre, amelyekre az eddigi években nem volt példa.

Ilyen például a zárt térben kötelező maszk használata, az 500 fős limit bevezetése is idetartozik, valamint minden programelemet megpróbálták szabadtérre szervezni.

Murai annak kapcsán, hogy a felsőoktatás hogyan készül fel, elmondta, hogy a fenntartótól megérkezett az ajánlás, ezt fogják alkalmazni elsősorban. Több intézmény egy hibrid tanévre készül, a tömeges előadások online lesznek tartva, ahol nem lehet a távolságot tartani, de más órák meg lesznek tartva.

A hibrid oktatási modell még tartogathat kihívást, hiszen ezt nem sikerült tesztelni az előző félévben- jegyezte meg Murai. A kollégiumi lakhatás kapcsán elmondta, hogy intézményi szinten azokat a csoportokat, akik amúgy is együtt lennének oktatás miatt, lehetőleg egy térben kell elhelyezni.

A legtöbb egyetemen pedig le kell adni egy nyilatkozatot arról, hogy az adott hallgató járt-e külföldön - erősítette meg az ezzel kapcsolatos híreszteléseket a HÖOK elnök. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s