h i r d e t é s

Így néz ki a világűr a SpaceX Crew Dragon fedélzetéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így néz ki a világűr a SpaceX Crew Dragon fedélzetéről

2021. április 15. - 10:14

 

Az űrkapszulában tartózkodó Mike Hopkins NASA-asztronauta lenyűgöző felvételeket tett közzé, melyet a Nemzetközi Űrállomáson a Japán Űrügynökség (JAXA) asztronautájával, Szoicsi Nogucsival készített.

Forrás: Mike Hopkins / Twitter

A timelapse videót a Crew Dragon Resilience becenévvel ellátott kapszulájából rögzített felvetélek összevágásával alkották meg – olvasható a Futurism tudományos magazin riportjában.

A 15 másodperces, lélegzetelállító mozgóképen a Föld körül keringő modul felső szerkezetét láthatjuk, miközben a háttérben csillagok és galaxishalmazok tömkelege tűnik fel, amint az egység az univerzumban száguldozik.

A hónap elején a Nemzetközi Űrállomáson lévő tíz asztronauta közül négyen átültek a Resilience-be, hogy helyet biztosítsanak a hamarosan ISS-hez csatalkozó Endeavour legénységének.

A Resilience a 3-as nemzetközi dokkolóadapterhez (IDA-3) kapcsolódott, amelyet a Harmony modulra szereltek fel még két évvel ezelőtt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a videót az IDA-3 vagy az IDA-2 portról készítették-e el, a Twitteren azonban már megkérdezték Mike Hopkinstól, hogy mi is az igazság, választ azonban még nem kaptak.

Szoicsi Nogucsi azután, hogy november 15-én csatlakozott az ISS-hez, szintén eszméletlenül gyönyörű fotókat posztolt Twitter-fiókjára, amelyeken a Föld, illetve a bolygónk felett tornyosuló hatalmas csillagködök láthatóak. (liner.hu)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s