h i r d e t é s

Így néz ki egy amerikai kórházi számla

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így néz ki egy amerikai kórházi számla

2018. január 02. - 10:28

 

Az amerikai egészségügyi rendszer a világ legdrágább egészségügyi rendszere miközben a mutatóik kifejezetten rosszak. - írja a MedIQ Blog

Amerikai kórházi számla - Forrás: mediq.blog.hu

Már csak ezekért is erről a számlárólbeszél a világ tegnap este óta. Egy srác két napig volt a sürgősségin vakbélgyulladás miatt és meg is műtötték, utána posztolta a számlát, amit kapott.

Az egész kezelése 55 000 dollárba került (kb. 11 850 000 Ft)! Mivel az édesapja biztosítását tudta használni, neki most "csak" 11 000 dollárt kell a kórház számlájára mihamarabb kifizetnie (kb. 2 370 000 Ft). Egy átlag polgár átlag vakbélgyulladása egy átlag kórházban kerül ennyibe, semmi magánszoba és HD televízió, csak az ellátás maga az infúziótól a laborvizsgálatig. 

Néhány ár: 

Recovery room, az a szoba, ahol két órát feküdt a műtét után: 1,6 millió Ft

Egy CT vizsgálat: 1,5 millió Ft

Infúzió: 340 000 Ft (!)

Lehet szidni az általános egészségügyi ellátást nyújtó országok intézményeit és ellátását, de azért ezekben nincsenek ilyen szürreális árak. Az amerikai egészségügyi rendszer teljesen elszakadt a valóságtól és amerikai kollégáim szerint is a csőd felé tart. Érdemes elolvasni az ausztrál, kanadai és más amerikai kommentelők megjegyzéseit, elképesztő sztorik vannak. 

 

Szerző: Meskó Berci / mediq.blog.hu


 

h i r d e t é s