h i r d e t é s

Így néz ki ma a Sólyom Airways gépe

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Így néz ki ma a Sólyom Airways gépe

2018. augusztus 12. - 09:28

 

Bontóban a Boeing

Forrás: Origo.hu

Angliában tartózkodó magyar spotterek fotózták le az egykori, el sem indult Sólyom Hungarian Airways festésében 2013 augusztusában Ferihegyen bemutatott Boeing 737-500-as repülőgépet Bournemouth repülőterén.

A repülőgép évek óta állt a repülőtér egyik elhagyatott sarkában, az utóbbi időben már hajtóművek nélkül. A repülőgép tulajdonosa – mivel feltehetően nem talált bérlőt az 1992-es gyártású, több mint 26 éves repülőgépre – a még használható alkatrészek kiszerelése és a hosszú tárolás alatt egyre rosszabb állapotba került repülőgép szétbontása mellett döntött - írta az Airportal.

Zbronkó Tamás 2018. augusztus 9-én készült fotóján már a főfutóműveitől megszabadított Boeing 737-505 típusú repülőgép látható szárnyak nélkül.

IMG_5848c

A repülőgép HA-SHA lajstromjellel majdnem pontosan 5 éve, 2013 augusztus 18-án érkezett Ferihegyre az 1-es terminálon megrendezett nagy csinnadratta közepette, de még aznap este vissza is repült Bournemouthba. Bár a légitársaságnak a légijármű üzembentartói engedélyt (AOC) sikerült megszereznie, a kereskedelmi járatok indításához szükséges Operating License-t (OL) soha nem kapta meg a hatóságoktól. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s