h i r d e t é s

Infektológus: Nem szerencsés, hogy lekerül a maszk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Infektológus: Nem szerencsés, hogy lekerül a maszk

2021. június 25. - 15:58

Pusztai Erzsébet nem ért egyet a kormány bejelentésével, hogy 5,5 millió beoltott után beltéren sem lesz kötelező a maszkviselés. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az infektológus azt mondta: egyelőre az Unió járványügyi hatósága szerint sem kellene a maszktól megszabadulni, annál is inkább, hogy augusztusra a koronavírus igen fertőzékeny delta variánsa lesz jelen túlnyomó többségében Európában, ami szerinte aggasztó.

Az infektológus a Spirit Fm Aktuál című műsorában arról beszélt: a gyorsan fertőző variáns miatt a zárt terekben meg kellene tartani a maszkhasználatot, és sokkal több tesztelésre is szükség lenne a fertőzöttek kiszűréséhez.

A delta variáns ellen kevés az egy oltás, márpedig hiába érjük el az 5,5 milliót, ha jó egy millióval kevesebben kapták csak meg a második oltásukat – tette hozzá.

Pusztai Erzsébetet aggasztja, hogy további 4 millió magyar – köztük a gyerekek – még nincs beoltva, ezért szerinte „fenn kell tartani az óvatosságot”. Az infektológus szerint a WHO egyelőre csak találgat, mikor az évente ismételt oltásról beszél, hiszen erre vonatkozóan még nincsenek pontos ismeretek.

„Egyelőre csak idegesítik a fiktív időpontokkal az embereket, erre pedig egyáltalán nincs szükség” – tette hozzá Pusztai Erzsébet. (atv.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s