h i r d e t é s

Inkább a rendőrök kreativitására bízzák a rollerkáoszt

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Inkább a rendőrök kreativitására bízzák a rollerkáoszt

2022. június 22. - 18:51

"A politika nehezen mer hozzányúlni a Kresz-hez, mert mindenkit érint, aki kilép az utcára. Attól tartanak, hogy a Kresz módosítása elégedetlenséget szülhet, mert az embereknek új dolgot kell tanulni."

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Évek óta készül az elektromos rollerek megjelenésére reagáló KRESZ-módosítás, de csak nem lépteti életbe a kormány. Addig is az e-rolleresek úttest és járda között választhatnak, pedig a bicikliúton is mehetnének.

Hamarosan módosíthatják a KRESZ-t az elektromos eszközök megjelenésére reagálva – jelentette be Koncz Zsófia államtitkár a parlamentben kedden. A döntés már régóta érik az állami szerveknél, de csak nem akar megszületni:

  • tavaly áprilisban Révész Máriusz kormánybiztos dobta be, hogy már célegyenesben van a KRESZ módosítása. Elmondása szerint már addigra már három éve folytak az egyeztetések, akkor éppen az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal tárgyaltak.
  • Szeptemberben aztán a Telex megszerezte a tervezett szabályozást, amiben már egy elég részletes kép bontakozott ki az új világról.
  • Az azóta eltelt szűk két évben ehhez képest nem hallottunk túl sokat a módosításokról.

Miért rossz a mostani rollerhelyzet?

„Teljes káosz uralkodik most az e-mobilitás közlekedési rendjében, mert nincsen rá szabályozás” – mondta a Forbes.hu-nak Felföldi Péter közlekedésmérnök. Az elektromos meghajtású mikromobilitási eszközöket jelenleg nem ismeri el külön járműként a KRESZ, így jobb híján két kategóriába szokták besorolni az e-rollereket:

  • gyalogosnak tekintik, így csak a járdán közlekedhetnek, úttesten és bicikliúton nem,
  • vagy a rendőrség gyakorlata alapján segédmotoros kerékpárnak sorolják be, így azonban csak az úttesten lehet vele menni, illetve lakott területeken kívüli kerékpárutakon.

Utóbbi értelmezés azonban nem minden kapitányságon egységes, így a rendőrök kreativitására van bízva, hogy éppen hova sorolják az elektromos rollereket – tudtuk meg a közlekedésmérnöktől.

Előfordult például olyan eset is, amikor két e-rolleres ütközését két gyalogos balesetének minősítette a kiérkező járőr.

Felföldi Péter szerint az elmúlt öt évben már látni lehetett volna előre, hogy ez a szabályozási hézag problémát fog jelenteni. Ő maga már három évvel ezelőtt beszélt ilyen ügyben a minisztérium illetékeseivel.

Miért kell még mindig várni a KRESZ-módosításra?

A közlekedésmérnök véleménye szerint a politika óvatossága állhat a háttérben:

A politika nehezen mer hozzányúlni a KRESZ-hez, mert mindenkit érint, aki kilép az utcára. Attól tartanak, hogy a KRESZ módosítása elégedetlenséget szülhet, mert az embereknek új dolgot kell tanulni.”

Pedig a bővítések valószínűleg kevésbé érintenék az átlagembert, inkább a rendőrök munkáját könnyítené meg.

Felföldi végül idén februárban kapta meg véleményezésre a KRESZ-módosítás tervezetét. Információi szerint hamarosan tényleg életbe léphetnek az új rendelkezések, ám a jogszabály részleteinek alakulására nincs rálátása.

Mit tartalmaz az új módosítás?

A tavaly szeptemberben nyilvánosságra hozott tervezet alapján a módosított KRESZ-ben három új definíciót alkotnának meg az elektromos rollerekhez és társaikhoz a motor teljesítménye és a maximális elérhető sebesség alapján:

  • motoros roller: egy tengelyén kormányozható és legfeljebb 4000W teljesítményre képes motorral szerelték fel,
  • kisteljesítményű motoros roller: legfeljebb 350 wattos motorral, maximum 25 km/óra sebességre képes
  • nagyteljesítményű motoros roller: minden, ami nem kis teljesítményű.

Ezzel egybevág Felföldi Péter információja, miszerint külön kategóriát hoznának létre az elektromos meghajtású mikromobilitási eszközöknek.

Az új kategóriába tartozó járművek a kerékpárokhoz hasonló jogokat kapnának, például közlekedhetnének a bicikliutakon,

de így is vonatkozna rájuk valamekkora sebességkorlát.

Német-francia minták

Nem csak Magyarországon okoz problémákat az e-mobilitás dinamikus térnyerése. A hazai tervezetet a német gyakorlatról mintázták, ahol már évek óta létezik külön elektromos kisjármű kategória. Egyes tartományokban, például Bajorországban még rendszámot is kapnak az elektromos rollerek.

Párizsban inkább az elektromos járművek visszaszorítását célozták meg, illetve ott is működnek mikromobilitási pontok, amellyel a városi közterületek rollerkáoszát számolnák fel azzal, hogy a rollermegosztó szolgáltatók parkoló járműveit meghatározott helyekre terelik össze.

Ilyen szabályozást most vezetett be a BKK is: idén júniustól a szolgáltatóknak járművenként akár 1000 forint bérleti díj ellenében kötelesek ezeken a pontokon tárolni az elhagyott rollereket. Ellenkező esetben 5000 forintos bírságra számíthatnak rollerenként. (Forbes)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s