h i r d e t é s

Irányított hírgyártás történik a magyar közmédiában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Irányított hírgyártás történik a magyar közmédiában

2018. február 24. - 11:52

 

Másolásos alapú és kulcsszavazott a kommunikáció - számolt be a magyar média helyzetéről sugárzott riportban az al-Dzsazira katari televízió angol adása szombat reggel. 

A kívánt és elvárt kulcsszavak a következők:

Soros,
migráns
ballib

A műsorban sikerült anonim körülmények között megszólaltatni a közmédia két munkatársát is – adott hírt a merce.hu a riportról. - írja a hvg.hu

A műsor szerint az egyik munkatárs véletlenül megkapott például egy olyan, a feletteseinek szóló levelet, amelyben a Miniszterelnökségről azt kérik, minél többször hangozzon el Soros György neve az adásokban. Eszerint minden Soros Györgyről szóló hírt olvassanak be, ha lehet, tegyék bele a “migráns” és a “balliberális” szavakat is.

A műsor egyébként emlékeztet, hogy a magyar média több mint 60 százaléka már fideszes kezekben van: Orbán Viktor 14 szövetségese közösen 20 tévécsatornát, 11 rádiócsatornát, és közel 500 újságot birtokol. Emellett ott van még a közmédia, amelynek most két alkalmazottja is kitálalt.

A sajtószabadság helyzetét példázandó, a műsor közli azokat a felvételeket is, amelyeken Kovács Zoltán kormányszóvivő kivezettetéssel fenyegeti az al-Dzsazirának riportozó Daniel Nolant, aki a kormányinfón próbált kérdéseket feltenni Kovácsnak, de erre nem kapott lehetőséget – olvasható a merce.hu portálon.


 

h i r d e t é s