h i r d e t é s

Ismét földrengés volt Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét földrengés volt Magyarországon

2021. január 06. - 19:43

 

Több helyen megmozdult a föld idehaza.

A kép illusztráció!

Újra megmozdult a föld Horvátországban, úgy tudni, Petrinja közelében szerda este. A rengést hazánkban is érezni lehetett.

A múlt hét eleji földrengések után, újabb utórengés rázta meg Horvátországot szerdán, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett – erősítette meg az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa.

Győri Erzsébet azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről – tette hozzá.

Munkatársunk Budapesten, egy XIII. kerületi lakásban érezte az újabb földmozgást, mindössze pár másodpercig tartott, az ajtók, ablakok enyhén berezonáltak.

Múlt hétfőn és kedden két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések.

A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit. (startlap.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s