h i r d e t é s

Ismét leáll a kecskeméti Mercedes-gyár: ezért szüneteltetik a termelést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét leáll a kecskeméti Mercedes-gyár: ezért szüneteltetik a termelést

2020. július 13. - 11:11

Újra leáll a termelés a kecskeméti Merdeces-gyárban, ám most nem a koronavírus-járvány miatt. Kihasználva az augusztus 20-i nemzeti ünnep körüli hosszú hétvégét, idén az augusztus 17. és 23. közötti rövid időszakban a gyártás szünetelni fog - írja a Baon.
 

portál szerint a Mercedes-Benz kecskeméti gyára idén nyáron szünetet tart. Kihasználva az augusztus 20-i nemzeti ünnep körüli hosszú hétvégét, idén az augusztus 17. és 23. közötti rövid időszakban a gyártás szünetelni fog. A cég megerősítette a megyei hírportál értesüléseit: hangsúlyozták, hogy előre tervezett szünetről van szó.

Ezzel a döntéssel a vállalat egyrészt figyelembe veszi a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeit, másrészt ezeken a napokon karbantartási munkálatokat végeznek. A cég kiemelte, hogy a szünet a munkatársak javadalmazásában nem jelent változást, mivel ezek a napok fizetett szabadságnak minősülnek.

A Daimler AG március 17-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-tól. A termelés csak április 28-tól indult újra fokozatosan. A cég akkor azt közölte, a VASAS és az MTSZSZ szakszervezettel kidolgozott megegyezés értelmében megmaradt minden dolgozó alapbére.