h i r d e t é s

Ismét letudtuk a telet, érezhetően derűs időt hoz a csütörtök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét letudtuk a telet, érezhetően derűs időt hoz a csütörtök

2020. március 26. - 06:18

Csütörtökön délelőtt kezdetben még mindenhol sok lesz felettünk a felhő, majd északkelet felől elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet. - írja az idojaras.hu.

Virágzó mocsári kockásliliom. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Számottevő csapadék nem várható.  Délután kelet, északkelet felől tovább vékonyodik a felhőzet, de a fátyolfelhők megmaradnak, Számottevő csapadékra nem kell készülni. Élénk, olykor erős lesz a keleties szél, a legmagasabb hőmérséklet 8, 15 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, kedvezőbb időszak veszi kezdetét. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban nem javul számottevően. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön frontmentes időszak veszi kezdetét, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek önnél kellemetlen tünetek, például fejfájás, ha fokozottan érzékeny szeles időre. Főként a keleti tájakon, ezen belül is leginkább északkeleten nem örülhet felhőtlenül a jóidőnek, kissé ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Próbálja inkább élvezni a napsütés nyugtató hatását, és jól megszervezett napirenddel oldani a stresszes helyzeteket! A melegedés hatására a migréne is előjöhet, de szerencsére az ilyen jellegű panaszokra most már létezik tartós megoldás is!

Ha keleten él, akkor kellemes délután ellenére vigyázzon magára, a reggeli megfázásveszély még nem szűnt meg. Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzete, ha teheti, tegyen egy sétát az udvaron, lehetőség szerint levegőzzön egy keveset.

Már javában tart a pollenszezon, a nyírfa, a nyárfa pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékeny rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítse, illetve ne szárítsa a mosott ruhákat a szabadban – ezzel is megelőzheti az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie. Az élénk oldalszél miatt is legyen óvatos, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünetek a mai napon: fáradtság, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.