h i r d e t é s

Ismét Magyarországról vitáznak az Európai Parlament plenáris ülésén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét Magyarországról vitáznak az Európai Parlament plenáris ülésén

2019. január 10. - 13:58

 

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája. - írja a maszol.ro.

Illusztráció: nepszava.hu

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel. A vitára január 30-án vagy 31-én kerül sor.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert a helyzet napról napra romlik Magyarországon.

Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz

- fogalmazott.

A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben

- írta Sargentini.

Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért.

maszol.ro


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s