h i r d e t é s

Ismét pozitív lett Joe Biden Covid-tesztje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét pozitív lett Joe Biden Covid-tesztje

2022. július 31. - 06:09

Alig pár napja szűnt meg az elnök korábbi fertőzése miatt elrendelt karantén.

Joe Biden - Forrás: KOLD

Újból pozitív lett Joe Biden amerikai elnök koronavírus-tesztje szombaton, alig három nappal azután, hogy megszűnt a korábbi fertőzése miatt elrendelt karantén – közölte a Fehér Ház orvosa, Kevin O'Connor.

Az elnök tünetmentes és jól érzi magát – tette hozzá az orvos. A következő napokat karanténban tölti. Biden tesztje kedd este, szerda reggel, csütörtök reggel és péntek reggel is negatív volt, mielőtt szombat reggel pozitív lett volna. Az elnök vasárnap reggel hazalátogatott volna, kedden pedig Michiganbe várták. Mindkét útját törölték.

Biden kilenc nappal korábban szintén pozitív tesztet produkált. Orvosa szerint az omikron BA.5 variánsa okozta a fertőzést. A 79 éves amerikai elnök négy oltáson van túl (ahogy az amerikaiak nagy része, ő is a Pfizer vakcináját kapta), a hivatalos közlemény szerint a tünetei nagyon enyhék voltak, de a biztonság kedvéért a Paxlovid nevű antivirális szerrel kezelték. Mivel most teljesen tünetmentes, ezt a kezelést nem folytatják.

O'Connor megjegyezte: előfordul, hogy egyes betegeknél kiújul a koronavírus-fertőzés, és az elnöknél is ez történhetett. Az amerikai járványügyi központ szerint a kiújuló fertőzések többsége enyhe lefolyású, súlyos megbetegedésről nem számoltak be ebben az időszakban. (Telex)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s