h i r d e t é s

Ismét szabadságra megy a tavasz, csípős, szeles hideg érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét szabadságra megy a tavasz, csípős, szeles hideg érkezik

2020. március 30. - 06:15

 

Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Délután folytatódik a felhős idő, helyenként gyenge csapadékkal. Erős lesz az északi szél. 4, 9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront érkezik térségünkbe. Az érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, de a vérnyomásproblémák is fokozódnak! - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn egy hidegfront érkezik térségünkbe, az ország nagy részén az átlagos alá hűl a levegő. A reggeli hűvös időszakban országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben sem szűnnek meg teljesen. A tünetek enyhítése érdekében fájó végtagjait tartsa melegen és tornáztassa, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit.  A front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket okoz, emellett vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek.

Az óraátállítás hatása ezen a napon is érezhető, gyakori lesz a fáradékonyság, az alvászavar és figyelmetlenség. Sokan ingerültek és türelmetlenek lesznek, a sok folyadékfogyasztás és a pihenés enyhíthet ezeken a panaszokon.

Szabadtéri programokat ne tervezzen. Ebben a kritikusnak mondható időszakban nagyon fontos az immunrendszer erősítése, a C-vitamin mellett ajánlott fokozni a D-vitamin bevitelt is.

A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő.

A pollenszint valamelyest csökken, de továbbra is jelentkezhetnek tünetek az allergiások körében.

A közlekedés során a fáradékonyság és a figyelmetlenség okozz a fő gondot. Amennyiben útnak indul legyen nagyon körültekintő.

Vezető tünet a mai napon: görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s