h i r d e t é s

Itt felejti magát az erősen szeles idő, a napsütést felhők zavarhatják meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Itt felejti magát az erősen szeles idő, a napsütést felhők zavarhatják meg

2019. október 01. - 06:07

 

Kedden délelőtt a napos időszakok mellett változóan fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. - írja az idojaras.hu.

Sirályok a Poroszló és Tiszafüred közötti vasúti híd korlátján 2019. szeptember 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Délután a sok napsütés mellett jobbára kissé felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. A déli szél megerősödik, a délutáni csúcsértékek 19, 24 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem érinti térségünket, a fokozottan érzékenyek melegfronti hatás jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Az erősen szeles időben nyugtalanabbá, ingerlékenyebbé válhat. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden frontmentes idő várható. A déli, délnyugati irányúra forduló szél erős marad, amely miatt fejfájást tapasztalhat, nyugtalanabbá és ingerlékenyebbé válhat. A fejfájás ellen megoldást jelenthet a fokozott folyadékfogyasztás, az alkoholos, valamint magas koffeintartalmú italok pedig kerülendők! Ezen a napon próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és lehetőség szerint töltse nyugodt körülmények között a napot.

Az átlagnál pár fokkal melegebb időben az érzékenyek melegfronti hatás jellegű tüneteket tapasztalhatnak. A meleg hatására fáradékonyság és koncentrálási problémákat tapasztalhat, élénkítőként fogyasszon el egy csésze teát.

A következő napokon jelentősen romlik majd az élettani helyzet, az egyéni érzékenység függvényében több, egymástól eltéri panasz is felléphet.

A kellemes, napos időben ajánlott minél több időt a szabad levegőn tölteni, a friss levegő akár fejfájását is enyhítheti. A sok napsütés és mérsékelt meleg pozitívan hat hangulatára és közérzete is javulhat. Az erős szél ront a hőérzeten, a megfázás elkerülése érdekében javasolt réteges és szélálló öltözetet viselni.

A pollenszint mérsékelt marad. A parlagfű légköri pollenkoncentrációja jellemzően alacsony-közepes tartományban alakul, de az Alföldön helyenként még elérheti a magas szintet. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedésben a legfőbb problémát az erős szél jelenti. Az erős szél ronthat menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és óvatosabban!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, stressz. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s