h i r d e t é s

Ittas vezetésen érték, majd a rendőröket szidta a balatonalmádi fideszes képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ittas vezetésen érték, majd a rendőröket szidta a balatonalmádi fideszes képviselő

2020. február 28. - 06:52

 

Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselője fennakadt egy közúti ellenőrzésen. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: police.hu

A rendőrök alkoholt találtak a sofőr szervezetében, ezért bevonták a jogosítványát - tudta meg a Veszpresszo.hu alapján a Magyar Hang. A képviselő ellen ittas vezetés és becsületsértés miatt indult eljárás, amiről a mai rendes testületi ülésen be is fog számolni a rendőrkapitány. A Veszpresszó úgy tudja,

a kormánypárt lemondatja a képviselőt, de így azonban a jelenlegi patthelyzet, amely a testületben van borul, hiszen jelenleg a Fidesznek és az ellenzéknek is 4-4 képviselője van. Lemondás estén viszont a listán következő jelölt válna automatikusan képviselővé, aki az Aranyhíd Polgári Egyesület tagja.

A Magyar Hang megkeresésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a rendőrök Balatonalmádiban, a Baross Gábor utcában igazoltattak egy gépkocsival közlekedő férfit február 22-én 22 óra 6 perckor. A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult. A járművezetőt további mintavétel céljából a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, majd az orvosi ügyeletre, melynek során a férfi többször szidalmazta a rendőröket.

Megerősítették, hogy egy balatonalmádi önkormányzati képviselőről van szó, akivel szemben ittas járművezetés és becsületsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

A balatonalmádi képviselőtestület ülésén napirend előtti felszólalásában Szakál Balázs Dániel magára vállalta az esetet, elismerve, hogy

ittas vezetés és becsületsértés

gyanúja miatt is eljárás indult ellene. - értesült a nyugatifeny.hu.

Képviselői mandátumáról azonban nem hajlandó lemondani, a továbbiakban függetlenként kívánja folytatni a munkát.

Az alábbi videóban 4:50-től hallgatható meg Szakál bejelentése:

168ora.hu/nyugatifeny.hu


 

h i r d e t é s