h i r d e t é s

Jakab Ferenc: a kínai vagy az orosz vakcina is jó lehet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Jakab Ferenc: a kínai vagy az orosz vakcina is jó lehet

2021. január 14. - 07:45

 

A Pécsi Tudományegyetem virológus professzora szerint ha az itteni egészségügyi hatóságok is jóváhagyják, a kínai és az orosz vakcinák is ugyanolyan jók lehetnek, mint a nyugati készítmények.

Prof. dr. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének egyetemi tanára, a koronavírus-kutatócsoport vezetője – Forrás: PTE UnivTV Youtube-csatornája

Jakab Ferenc szerint néhány évtizede az 50-60 százalékos hatékonyság még nagyon jónak számított, a 95 százalékos Pfizer-vakcina a modern technológia eredménye - mondta az ATV Híradójában.

Hozzátette: nem az a fontos, hogy egy vakcina kínai, orosz vagy amerikai. A lényeg, hogy hatékony, biztonságos és megbízható legyen. Mint mondta, Kínában is egyaránt vannak első és második generációs vakcinafejlesztések, míg az orosz vakcina a harmadik generációs oltások közé sorolható.

Hozzátette: ha az unió, illetve Magyarország is jóváhagyja őket, a kínai és az orosz vakcinák is ugyanolyan jók lehetnek, mint a nyugati társaik. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s