fbpx Jakab Péter: Békemenetet szervez a magyar a magyar ellen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jakab Péter: Békemenetet szervez a magyar a magyar ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jakab Péter: Békemenetet szervez a magyar a magyar ellen

2021. október 18. - 18:11

 

Az ellenzéki előválasztás mellett az európai rezsiárak emelkedéséről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom/YouTube

Jakab Péter (Jobbik) az előválasztás eredményére reagálva azt mondta: pártjuk tartja magát az adott szóhoz, „teljes mellészélességgel” támogatják Márki-Zay Pétert, és ezt kérik a választóktól is. 

Most nincs helye a „fanyalgásnak”, a sértődésnek és a széthúzásnak, a győztest mindenkinek támogatnia kell, mert csak így van esély legyőzni az Orbán-rendszert – vélekedett.

A Békemenetet „a gyűlölet, az uszítás és a kirekesztés” politikájaként jellemezte, majd azt mondta: a jövő Magyarországa olyan lesz, mint az ellenzéki összefogás, egységes, de sokszínű. Nemzeti minimumnak nevezte, hogy győzelmük esetén elszámoltatás lesz, román mintára felállítanák a magyar korrupcióellenes ügyészséget, és börtönbüntetést helyezett kilátásba Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett arra, hogy a baloldal új miniszterelnök-jelöltje elmélkedett arról, hogy a lámpavast mire lehetne használni.

A Jobbikot és Jakab Pétert az előválasztás vesztesének nevezte, mert annak ellenére, hogy feladták egykori nemzeti pártjukat és a baloldali politikusok „lába elé tették” azt, kiszavazták őket az előválasztáson.

Felidézte, hogy a Jobbik létrehozásakor a párt alapszabályában elsődleges feladat volt a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a hatalomból. Most azonban már közös plakátokon tündökölnek a posztkommunista jelöltekkel, és aláírtak a szélsőséges liberálisoknak – emelte ki. (demokrata.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s